Köra bil

Igår på eftermiddagen tänkte jag "Nä, man kanske skulle ta och vara chaufför istället.. Det är så drygt med foten.." men sekunden efter kom jag på att jag inte kan köra bil. Det blir Verket ikväll med dunder och brak. Klockan 19 ska jag ut och käka kinamat med 15-20 pers eller vad det nu var.


Knäckt fot och mångkamp

HÅLL I ER TJEJER, FÖR NU SKA NI FÅ HÖRA!

Jörgens fest var grym. Det var dans till allt från när och fjärran. Ett exempel är när jag hörde de första tonerna till "När vi gräver guld i USA", det var då jag blev tvärsugen på att dra av en bugg men nån typ av svängig karl. Vips så står jag där och ser grämen ut. "Det knäckte till i foten, nu är den bruten igen..". Som världens mest vana människa, tänker jag. Nu hade jag ju turen att den inte bröts, knäckte bara upp en gammal krigsskada igen.

Tanken var att jag skulle vara med på mångkamp idag, men med en fot som känns som sju svåra år så orkar jag inte ens ta mig till Nolia för att titta på. Hade peppat på höjdhoppen mest eftersom jag vann guld, silver och brons tre år i följd på VM - Vegamästerskapen någongång på 90-talet.

HÅLL I DIG MORSAN!

HÅLL I DIG MORSAN, FÖR NU SKA DU FÅ HÖRA!

Jag är less, nästan spyfärdig och har rätt och slätt bara någon centimeter till gråt. Det upptäcktes på väg in till stan idag efter jobbet. Filicia skjutsade mig på cykeln när tanken slog mig. Jag sa till henne "Vet du Fille, jag tror inte att det finns någon lyckligare stund än just den här, just efter att man slutat för dagen..". Hon höll med mig.

På lunchen frågade jag om någon var var sugen på att jobba mitt halvdagspass imorgon. Två st räckte upp handen och jag pytsade ut. Ikväll ska alltså Karlsson på sin allra första 30-årsfest, sedan ska hon ligga på sofflocket och jäsa till söndag morgon. Gött.

Jag kör 60

Jag gillar inte att köra bil i mörker. Det spelar ingen roll att pappa lägger ner sin själ i att sätta på extraljus efter extraljus, man får ju ändå aldrig chansen att använda dom på vägen mellan Umeå och Vännäs. Alltid är det någon dåre som kör upp E12:an, nära men ändå långt bort. Bussig, det är man ju.. Defensiv körning, det kör man ju.

Det skulle vara rena rama turen om man hann se älgen innan den sitter och myser i knät på en.


Pengar rullar in..

Jag vill tacka planerarn på jobbet för den fridfulla julen. Utan dig hade jag slitit ihjäl mig. Nu har jag, istället för att jobba, suttit hos familjen Karlsson i Vännäs och fläskat i mig allt vad huset har att erbjuda.. Jag är inne på den 5:e lediga timmen med full betalning inkl. storhelgs-OB.. Och fler timmar ska det bli.

image17

Här bjussar jag på Lina som bakar.. God jul på er!


Soppåsen som droppade.

Klockan är 02.10. Kvart i nio ikväll ringde Lena och frågade om jag skulle följa med och ta en öl på Scharinska. En halvtimme efter samtalaet rapporterade jag och gick hem. Sen läste jag en lapp från Ruth, duschade av mig den eventuella magsjukan och tog bussen ner på stan.

Nu när jag kom hem läste jag återigen lappen. Den löd "Det har droppat från din soppåse i trappan, var vänlig torka upp detta, dropparna leder till din dörr. MVH Ruth". Sagt och gjort! När jag lite smålullig tog trasan i högsta hugg och vankade, trappsteg efter trappsteg, tänkte jag mest på Tomas den undre.. Hoppas han vaknade kallsvettig och ängslig av mitt gnuggande och aldrig mer fick somna om..

Imorgon ska jag påta på här i hushållet. Jag har lagt den fyra dagars gamla disken i blöt över natten.

Handsprit

Nåt som jag ogillar är när det går magsjuka på min arbetsplats. Jag känner mig fnittrig av all handsprit jag förbrukat de senaste sex timmarna men samtdigt lite magsjuk. En kväll till på det där bygget, sen blir det till att byta ett tag, kanske smitta några glada pensionärer i hemmet.

Julkrig

Vansinnigt att jag ställer klockan på 9 för att vara på stan innan det börjar krylla av galningar och sånt. Julkrig.
Jag passar hellre på idag än imorgon då alla fått lön och ska vara störst, bäst och vackrast.

Hittills har jag inte köpt någon julklapp och jag tänker inte göra det heller. Ska bara köpa åt mig själv. Nåt riktigt bra och riktigt ståtligt!

Goda grannar

Ikväll träffade jag grannen som bor under Tomas "den undre". Det var kanske i slutet av sommaren eller början på hösten som jag sist såg till honom, lite tråkigt måste jag erkänna. Till exempel när han sitter och dricker bärs på farstukvisten med Tomas "den ÖVRE". Då är allting ljuvligt. Att det däremot kan störa en och annan Tomas "den undre", det tror jag säkerligen, men av det blir jag också bara fylld av glädje.


DÖDEN

Hållpunkter:

Måndag - 17-22
Tisdag - 17-22
Onsdag - 15.21.30
Torsdag - 15.21.30
Fredag - 14-21.30
Lördag - 15-18
Söndag - Uppesittarkväll med massa sjyssta brudar.
Julafton - 7.30-16.30
Juldagen - 7.30-17
Annandagen - 8-17 Och fest
Torsdag - Vilodag
Fredag - 7.30-17

Nu är det bäst att jag lägger på ett kol. Kartongerna ska packas, mattorna ska rullas ihop och jag ska gå och lägga mig. Lite stressad är jag och imorgon kommer världens bästa pappa och renoverar hojen min.


Hoppa isäng

Om jag hade filmat Mormors 79-årskalas igår hade jag haft en komedi värd att se om och om igen. Det var helt sjukt. Anders var där, min bror alltså. Han kom med långa och drastiska ideér om hur man billigast är bilägare. Mats, min lillebror, har köpt en mobiltelefon av en kompis för 300 spänn. En likadan som Morfar köpte i våras fast för 5 lakan.

Nu är jag tillbaka i Umeå igen och imorse innan jag kom in till tandläkarn träffade jag en gubbe i väntrummet.
 
- Hejsan! Jaha, du ska också hit igen! Är du rädd? Sa han.

- Nja, inte så farligt. Dom vet nog vad dom gör, jag litar på Jörgen.

- Ja, jag är inte heller rädd längre, jag får en tablett och börjar skratta varje gång.. Har bytt ut hela underkäken nu, kostade bara 7000 kronor. Vad tycker du om det här då? Bonde söker fru..

- Det kan ju vara kul att titta på, sa jag medan han avbröt mig.

- Ja, det är inte många som tror att man kan träffa någon som gammal. Inte trodde jag att man skulle få hoppa isäng med en tjusig änka nu när man är 70 till exempel. Där hade man fel, lycka till! Sa han och kilade in till tandläkarn.

DET SVÄNGER!

Äter havregrynsgröt och får genast till den där trivsamma stämningen här framför datorn. Jag tycker faktiskt att Glesbygdn svänger, till och med gröter får ben.


http://www.myspace.com/glesbygdn

Mörkt och ljust

Det är märkligt hur mörkt det är i mitt vardagsrum vid den här tiden fastän jag har alla lampor tända och trots att solen lyser in. Det är som ljusast när det är mörkt ute och bara en lampa tänd. Märkligt. MÄRKLIGT!

Ikväll ska jag på Elin och Johans inflyttningsfest och sen Scharinska.

Tvätta bort lite lort

Klockan är 23.08. Jag och Lina har bakat lussekatter, gjort fudge och sedan bjudit Lena på denna härlighet. Det är fredag, det är fortfarande kväll och nu ska jag duscha av mig dagens arbete och hoppa isäng. Imorgon ska jag upp senast klockan 11 för att packa lite mer skrot i banankartonger.


Nytt jobb och mer stålar till försörjning av mig själv..

Kom på mig själv tänka en gammal klassisk dänga idag när jobbet slutade. Jag funderade på om jag skulle gå till konsum och köpa mjölk men "Shore balla-bacon" tänkte jag och knallade hem istället.

Uppklädd och nya tänder.

Då ska vi seee.. Ikväll ska jag på julbord med jobbet. Dom har nog aldrig sett mig i annat än stövlar, mössfrisyr och mammas gamla vindbyxor så ikväll kommer jag få visa leg om jag ska få mat. Jag är vardagsklädd men har mina 40-kronorsskor. Till råga på allt har jag nya, fina och glänsande tänder i porslin.

Att komma ut

Jag kände att det var dags att fortsätta i samma takt. Nu för tiden går jag och lägger mig vid 21, vaknar 7 och börjar dagen där. Imorgon ska jag upp kl 6 eftersom jag har punka på cykeln. Jag vill inte, för att stiga upp en timme tidigare än vanligt känns som ett dygns alla timmar tillsammans.

Nu är som att klämmas ut ur mammas mage varenda jävla morgon.

Husan

Var just nere i tvättstugan för att se om den andra tvätten var klar. Det var den inte. Däremot hade Ruth 85+, hyresvärden, varit ner och hängt upp min munkjacka på en galge. Hon tyckte nog att det var dumt att den skulle torka på stäcket, tänker jag.

Nu ska jag ner på stan och dricka kaffe med mina kvinnor.


Tomas och dunka-dunka

Och här sitter jag och njuter av Tomas DEN ÖVRES hålligång i ettan mittemot. Han spelar någon slags dunka-dunka och har gjort det i snart en timme. Hög hastighet och hög volym. DUNK-DUNK-DUNK, låter det ända hit in till mig.

Jag tänker, precis som Karåll, att Tomas "den undre" ligger och vrider sig i plågor.
Vi ska se film nu. På väldigt, väldigt hög volym.

Slangtering på pungen

Efter en hel månad med en cykel som är hel händer det igen. Punka, en punka gjord av luft och vatten. Jag förstår inte detta. Satt och snackade med en gubbe som just fått sin rullstolspunka lagad och när jag går ut därifrån är min trasiga slang det första jag möter. Tomten jag vill ha en riktig jul.


Jag har i alla fall fått tre filmtips: Jurassic Park, Polisskolan 2 och Gladiator. Dom ska jag genast ladda hem, sex gånger tre timmar tar det. Jag kommer hinna dö innan jag sett dom och lika glad är jag för det.

Flyttpacka julgran

Ibland får jag nåt galet i kroppen som säger att jag måste sova tills jag dör.

Igår fick jag till exempel flera erbjudanden om att gå på fest, se på film eller till exempel hänga med Anszem. Jag brukar bli galen om jag inte har nåt att göra men igår låg jag avsmullen och sov redan vid 21. Jag vaknade vid halv tre med kläderna på och gick upp för att släcka alla lampor. 8 st och en dator klickade jag av och kröp under täcket igen. "Skönt" hann jag inte tänka innan jag somnade igen.

Jag har börjat flyttpacka och mitt uppe i allt ska jag nu ta fram jugranen. Det går bra.

Baren "Snack"

Igår åkte Lina, Stefan och jag till Sky Com Arenas bar "Snack", bland annat för att möta upp lite födelsedagsbarn och sånt. Ja, eller vi åkte taxi dit vid halv tolv i natt, köpte två öl och åkte sen till stan igen. Jag vet fortfarande inte hur det gick på matchen mellan Björklöven och vilka dom nu spelade mot. Lugnt så.
Inne i stan gick vi på Pipes och News, skönt att göra bort tre tråkiga ställen på samma kväll istället för att slösa tre helger på det.. Då slipper man alltså dra ut på det hela.

Det kommer nog aldrig bli ändring på grejen att scharinska faktiskt alltid är roligt fastän det är lite tråkigt.


6

Idag har jag varit hos en gubbe, vi kan kalla honom G. Han bodde ensam i en 6-rummare med kök och hade tre toaletter. "Vill du vattna blommorna i finrummet innan du sticker" sa G efter två smörgåsar och en kopp med välling. Jag fyllde kannan och traskade några steg, gick tillbaka och frågade vilket håll jag skulle gå för att hamna rätt. "Vänster" sa han.

När jag skulle tillbaka till köket igen hittade jag inte dit. Jag ropade och försökte lokalisera svaret som ekade runt, runt som i rymden. Tillslut kom jag, efter tre felaktiga rum, fram och betedde mig som om jag hade världens bästa lokalsinne.
"Du är inte den första som gått vilse här" sa han och skrockade som bara 94-åriga ingenjörer kan göra.

Gjort saker på ställen med folk

Idag har jag kollat på möbler hos Ingrid, ätit månadens kinamat på Great eastern, druckit kaffe på Schmäck och ätit en fräsch sallad hos Lina och Stefan. Efter middagen såg vi film och jag höll mig vaken.. Som den filmtjej jag blivit i veckan. Tre filmer på en vecka, jag förstod handlingen i alla. Fatta!
Ge mig filmtips för att jag ska fortsätta tycka det här är kul.


James Ekman och Ricky Martin.

Vi hade tjejmiddag i lördags. Tjejmiddag som i snusk, falsksång och fuldans, sedan gav vi oss ut och provade våra vingar på Olearys. Där spelade dom 90-talets goa låtar, det enda förutom Ricky Martin som jag tyckte kändes trivsamt för kvällen. Ja, brudarna var absolut också trivsamma men dom tappade jag bort i vanlig ordning.

Olearys är spännande. Det är som att åka tillbaka till, ja, åtminstone tillbaka till draggentiden då man var en finnig, färsk och nykläckt 18-åring. Som bambi på hal is såg jag ut på dansgolvet då, tänker jag. Eller som Olearys tjejer med för hög självkänsla och klack.


Tomas i bur

Det var ju inte helt otippat att Krock-Karlsson hällde en cola, stor som i orginalmål med plusmeny, över sig igår.
Blev inte ens förvånad och handlade som om jag aldrig gjort annat i mitt liv. "Jaha, då blev det såhär ja.." tänkte jag och sopade axelpartiet, på min min kolsyrade jacka, med fingertopparna.


"Du kanske måste tämja Tomas" sa Bella.

RSS 2.0