Naken medelålders man.

Jag vaknade kl 7 imorse, lagomt pigg och utvilad. Nu har jag hunnit äta frukost och kollat posten, hade det varit 1:a december idag hade min prenumeration på dagstidningen börjat. Jag är ledig från jobb.

Inatt har jag jobbat hårt, håret står som svinto på bakhuvudet. Jag har drömt att Magnus Uggla spelade på Lenas brorsas 30 års fest och att han bodde hemma hos mig. Jag har drömt om kattslagsmål och att jag var med i tv-spel som utspelade sig på IKSU-spa, under vattnet, fast ändå i en tunnelbanetunnelliknande bassäng med vita klinkersväggar.


Ansiktsboken

Idag lärde jag mig hur man tittar i andras fotoalbum på facebook.

Inte så illa som det kanske låter

Klockan 11.50 skulle jag träffa tandläkarn igen. Först tog han bort mina löständer, sen slipade han lite, bedövade mycket och slipade lite till. Innan han sen skulle sätta tillbaka tänderna igen bad jag om att få hämta min kamera. Sagt och gjort! Nu har jag en bild, som jag tänkte skona er från, på en mun direkt hämtad från helvetet.

Jag mötte Lina och Stefan på stan, drog en macka på Catharinas medan bedövningen fortfarande höll i sig.


Rekrytera mera

Idag har jag ringt runt, suttit i telefonköer och slösat pengar på att höra "du är placerad i kö, vi strax emot DITT samtal". Ordet "ditt" säger kvinnan på inspelningen som om hon kände mig som sin egen muff.
Efter sju minuter la jag på. Jag ringer ju inte rekryteringsenheten för att bli av med min lön direkt, jag ringer dom för att få mer.



(Emil påstod i en kommentar under gårdagens inlägg att han inte snusade i lördags. Det stämmer inte)

Dansie Dansie

Temat jag valde för gårkvällen var Thomas "den undre"  och lite spydigheter. Jag har också för första gången, i mitt snart 22-åriga liv, lyckats med att rättställa frassekön utan bråk. Kul kväll och snygga brudar!


Emil snusade igår, han blev snusfull.

Snorhalkan

Det är halkigt ute, snorhalka.
Alla på mitt jobb säger att jag ska lämna cykeln idag, promenera istället, men jag tog den ändå. Jag är ju en cykeltjej och dessutom kan jag cykla, det är det inte alla här som lärt sig.

Klockan 16 ska jag förhoppningsvis titta på lägenheten. Tänk om jag faller pladask.


Den färska bäbisen

Idag var jag och Karåll och hälsade på vår brud och hennes lilla grabb. 27 veckor gammal, 27 veckor sedan dom "dunkade huvudet i väggen" (Som Tomas den undre skulle sagt) för att skapa denna stolthet, alltså. Helt sjukt vad liten och söt han var, som ett smörpaket ungefär men lite sötare och sprattligare.
Jag fick hjälpa till att byta blöja, hålla fast hans små armar (som var i storlek som mitt pekfinger) när morsan skulle ta tempen och sen att bara titta på honom, vilken grej! Vilken makalös grej!
 
Helt sjukt vad galet, jag som inte ens sett en riktigt nyfödd bäbis sedan min bror föddes 1988, Liam kommer att vara färsk i tre månader till.

SMS från Lisa

"Lyssnar du på P3? Det är en kille som pratar om kusar,
han har en tvångstanke att lukta på dem. Han letar den
perfekte kusen. Han hette Jens och hade piteådialekt.
Jag tror han är nåt för dig!"





JÄÄÄÄNS! VARS ÄRU? Tänkte jag och gick på Apoteket för att köpa vitaminer inför vintern.

Gammal och rutten gumma

Jag skulle ha glöggbjudning ikväll men vips ringde tandläkarn och sa att dom hade fått ett återbud och att jag kunde ta den tiden. Dom tog bort mina tänder ännu en gång, satte dit lite skruvar och tryckte fast nya tänder. Efter det hamnade jag på muffins hemma hos Lena och Krisse. Dom kan det där med muffins.

Idag har jag fått ett kanonerbjudande om att byta lägenhet med en kille. Det ska jag slipa vidare på, trots att jag inte vill att Tomas ska vinna grannfejden.

Spinkare på tredje våningen

Jaha, nu står det två starka karlar utanför mitt fönster och jag bor på tredje våningen. ÖK slutar aldrig att förvåna.
Dom måste tydligen borra lite utifrån också. Det bästa med det här är att Thomas fönster blir lortiga, lort från min del av  väggen. GOAL!


Radonet ute i friska luften

Jag är ledig i veckan, åtminstone vad jag vet hittills.
För en halvtimme sen ringde mina hyresvärd på dörren. Jag var uppmärksammad genom en lapp i trapphuset att dom skulle komma och slängde yrvaket på mig mina kläder. När jag öppnade dörren stod Ruth med nyckeln i högsta hugg och sa "Jag trodde du var på jobbet, nu kommer killarna!"

I mitt hus har dom under morgonen borrat 8 st decimeterstora hål rakt genom väggarna, rakt ut i vintern. Väggen frustade och skrek. Borrmaskinen var gigantisk och väggdammet virvlade ner på mitt nyskurade golv. Funkar dessa ventiler kommer jag slippa dö lång och plågsam Radon-död, funkar dom inte kommer jag antingen dö av Radonet eller frysa ihjäl. Det kommer bli en kall vinter på ÖK för jag antar att jag ska ha ventilen öppen.

Stackarn, Tomas den undre, måste ha kräkts upp morgonkaffet av dessa ljud. "Måtte pågarna försvinna snart så det blir tyst och lugnt åtminstone medan Anna ligger och sover.." Tänkte han.


image14
Den här ska förgifta Norrland..


Idag ska jag ringa Rekryteringsenheten, Folksam,  Alfa-Kassan, Radiotjänst i Kiruna och Folksam igen fast på annan linje. Men först ska jag ta dagens första kaffekopp, godmorgon!


Nu vågar jag ta hem folk igen

Spa alltså. Jag, mormor och mamma hamnade mitt i en vattegympa! När jag kom hem, efter sex timmar i vattnet, kände jag mig som en fisk på rygg. Jag lagade lite mat och tänkte gå isäng.

Men! Vips stod jag där med damsugaren i högsta hugg. Jag skurade golvet, dammtorkade alla hyllor, sorterade papper i mina fem viktiga pärmar och avslutade med att dammtorka mina gråa väggar.. Som nu skiner ännu mörkare utan damm. Kanske börjar det eka också.

När jag hade det som roligast, tiden i trapphuset då jag skulle ut och damma ryamattan (som för övrigt legat på golvet sedan jag fick den i våras), skrattade jag gott. Thomas den undre måste ha hört damsugningen genom golvet för när jag gick förbi hans dörr hörde jag att han också stod och städade. Han tänkte "Jag gör det i samma veva, då slipper jag höra det här ljudet fler gånger i veckan, så blir det lugnt sen", tänker jag.


Rena sängkläder, rent kök
och det bästa av allt, AJAX luktar verkligen magsjuka. Godnatt!

Nu vågar jag ta hem folk igen

Spa alltså. Jag, mormor och mamma hamnade mitt i en vattegympa! När jag kom hem, efter sex timmar i vattnet, kände jag mig som en fisk på rygg. Jag lagade lite mat och tänkte gå isäng.

Men! Vips stod jag där med damsugaren i högsta hugg. Jag skurade golvet, damtorkade alla hyllor, sorterade papper i mina fem viktiga pärmar och avslutade med att damtorka mina gråa väggar.. Som nu skiner ännu mörkare utan damm. Kanske börjar det eka också.

När jag hade det som roligast, tiden i trapphuset då jag skulle ut och damma ryamattan (som för övrigt legat på golvet sedan jag fick den i våras), skrattade jag gott. Thomas den undre måste ha hört damsugningen genom golvet för när jag gick förbi hans dörr hörde jag att han också stod och städade. Han tänkte "Jag gör det i samma veva, då slipper jag höra det här ljudet fler gånger i veckan, så blir det lugnt sen", tänker jag.


Rena sängkläder, rent kök
och det bästa av allt, AJAX luktar verkligen magsjuka. Godnatt!

Helg-rehabilitering

Från ingen fest till två kvällar med dunder och brak. I fredags hamnade vi på läkarvillan efter lite kökshäng hos Olle och igår var det ju tänkt att jag skulle gå på Winnerbäck. men några timmar innan spelningen fick jag veta att biljetterna vi fått är till ikväll. Det passade ju mig, då hann jag gå ut med Lena och Krisse på Scharinska istället. Där var Kjell Höglund, Johan Johansson och "Bella och Elin", great!

Jag har just tagit hand om min klassiska vitlöksdisk som luktade lite illa. Jag hade bland annat potatis och morotsskal upp till slaskkanten och en plåt med fastbränd ost.

Imorgon ska jag tydligen stå redo på bron kl 9. Mamma och Mormor har bestämt sig för att ta med mig till IKSU-spa. Bättre rehabilitering är nog svårt att hitta.

Halligalli

Från imorse TILLS NU har jag och Richard försökt hitta lite halligalli. Vi lyckades tillslut övertala Olle om att starta korridorsfest i anslutning till sitt rum. Nu drar jag!

Rik igen.

Försäkringspengar rullar in som det ska, det går bra nu.

Ensam Anna söker..

JOBB!

Idag har jag fått två positiva svar. Dom ska ringa mina referenser som troligtvis kommer säga "Hon är råbra, kommer alltid i tid och vårdar gamlingarna som om det vore hennes egen muff". Sen kommer dom säga "Men hon verkar väldigt upptagen på helgerna".

På helgerna måste man ta hand om sig själv.. Och sin muff.. På bästa sätt.. Tänker jag.

En dag tidigare än beräknat..

Igår satte jag min fot på Scharinska just innan midnatt, för att "ta det lugnt för en gångs skull". 45 minuter senare låg jag i en bekant säng och hade på nåt märkligt sätt blivit lite på lyset.

Straffet blir att åka till Vännäs en dag tidigare än beräknat (farsdag). Pappa Karlsson kör till och med tre och en halv mil för att hämta sin älskade dotter, "Oj vad mor och far måste tycka om mig" tänker jag. Sakna mig och allt det där. Hoppas dom har chips och läsk och hela faderullan uppdukat i vardagsrummet, ungefär som dom gör när dom har middagsbjudning med bekanta.

Idag borstade jag framtänderna. När jag spottade verkade det som att det hade varit 8-10 mord där inne. Festligt!

Knull

Ja, eftersom det inte längre känns som köttfärs tänkte jag att det var lika bra att supa till. Vi är hemma hos Lina och väntar på bättre tider. Skål!

Köttslamsor

Tandläkarn.. Gommen.. Köttfärs.

Jag visste att det var nåt nyheterna ville säga mig imorse. Sen när jag låg där i tandläkarstolen tänkte jag "Oj vad skönt!  Nu kommer jag ha ännu en till anledning till att inte råka supa och käka chips ikväll..".


Sex kilo ruttet fläsk

Såg just ett lass med köttfärs på morgonnyheterna Ganska äckligt, tänker jag.

Försäljarn

Idag ringde dom från Västerbottens Folkblad och packade på mig en 6 månader lång prenumeration. Jag stod i ett trapphus på Skogsbrynet då telefonförsäljaren frågade om jag var i kyrkan. 6 månader, det är lång tid.. Och mycket pengar..


Och imorgon, kl 11.00, ska jag till tandläkarn för att skruva in några skruvar i tänderna. Det känns spännande men samtidigt lite riskabelt. Sjukskrev mig från jobbet på eftermiddan. Kanske för att hinna vila upp mig till en kväll på krogen, kanske inte..
Kanske drar jag rent utav till Stockholm imorgonkväll.


Stilnoct

Ojdå, är klockan redan 21.43? Då är det bäst att jag proppar i mig lite stilnoct så jag somnar och är tyst innan 22. Jag som hade tänkt spela lite betapet för att bli trött men då störs väl grannen av allt knapprande på tangenterna.
Stackars mig, allt för Thomas.

Elefanten VS människan.

På mitt jobb har vi en tant som är mer senil än alla senila människor är tillsammans. Hon har ett vitrinskåp med en samling av elefanter i porslin, tyg och allt vad det kan vara. Idag när hon visade dom, som hon gör varje gång jag är där, sa hon "vet du varför jag samlar på elefanter? Jo, för det är ett jättestort och jättesnällt djur, vi människor är små djur men väldigt, väldigt elaka".

Det tycker jag var ganska vettig anledning.

Grannen under mig

Imorse när jag steg upp för att kolla posten möttes jag av ännu en lapp. Ni som hört om Thomas den undres tidigare dåd vet hur jag känner det.

78841-13


Jag har under eftermiddan funderat lite på hur jag ska ta tag i det här. Ska jag gå ner och prata med honom? Ska jag be honom köpa öronproppar? Ska jag säga att det vore smart att flytta till ett eget litet hus? Några andra frågor som dök upp var bland annat;

1. Känner du dig ensam Thomas?
2. Känner du dig ful?
3. Känner du att du behöver lite uppmärsamhet av snygga brudar?

Och sist men inte minst..
4. Var det längesen du fick dig ett rejält skjut?

Kartongträsket

Maskeraden blev allt annat än olyckad. Eftersom jag va lite av en arg tonåring innan kvällning bestämde jag mig för att övernatta i en av sängarna på farmen. Sagt och gjort slet jag av mig mitt cykeldäck och nästan deckade under fem filtar. Fy in i helvete så jag frös, kan bero på att jag gick och la mig en gång innan det riktiga tillbäddsgåendet. Jag la mig argsint och sov bland hånglade par, en sovande skäggig dam och en blomma som liknade en kaktus. På golvet. I en dörröppning där det drog snorkallt. Vaknade till och sa hejdå till en mumie, ett kylskåp och chassit till en husvagn.

Sen var det en ny dag med nya möjligheter. Cassandra, världens kanske sprattligaste brud, sprang omkring och var skitsnygg, Richard låg och var sliten och andra, typ jag, sprang omkring och sköt folk i skallen med en lazergun. Det låg kartonger överallt. Ölburkar överallt och hur mycket man än plockade bort så växte bara högarna. Vi beslöt oss för att gå in till stan för att få i oss lite mat på folkkök men folkkök har aldrig överraskat mig med sina soppor. Pumpasoppa och grönt bröd, brödet var gott men inte lika som uppe på pizza aveny.

Jag åt lite kanter, väntade på bussen och kände att kroppen höll på att sprängas. Varje liten ådra i min kropp arbetade som myror och Pulsen slog även fast jag trodde att jag var död.
Igårkväll somnade jag då klockan slog halv sju någonting. Vaknade fem gånger innan midnatt och kände "Tack gode gud för att du kom"..


Sex och samlevnad

Det jag skulle behöva för att färdigställa min maskeradutstyrsel (till lördag) är ett skruvstäd. Forsätter jag på samma vis som jag börjat kommer olyckan själv snart visa sig, och det vill jag ju inte. Tänger, avknipsare och andra besvärliga verktyg funkar inte, jag kommer snart dränkas i blod.
Det jag ska göra klart idag skulle man kunna likställa med smyckestillverkning.

Imorse ställde jag om min väckarklocka till att ringa 14.08 och det gjorde att jag gjorde min tredje försovning till arbetet. Att jag gjorde det minns jag inte, så troligtvis har jag börjat tramsa runt i sömnen. Inte underligt, tänker jag.

RSS 2.0