Krasch

Min dator har sagt tack och adjö, synd det för alla som inväntar pengar i slutet av månaden.

"Behoven är lika för fattiga och rika"

I fredags var det maskerad hos Mr Basun. Väldigt kul och trevligt om jag säger det. I lördags var jag inte alls den Karlsson jag är van vid och igår var jag på en rätt så dålig revy ute i Vännäs. Varför for du då dit? tänker du. För att jag, någon dag när jag var tappat bakom en vagn, tänkte "jamenjaa.." när mamma bjöd mig på en biljett. 
Kul att bli bjuden, gratis kultur och tidsfördriv. Under hela två timmar, om inte mer, satt jag bara och funderade på chips med dipp.

Min katt har börjat göra sina behov i takt med att jag gör dom. Låter jag inte henne komma in i badrummet när jag är där står hon och skriker som en stucken gris.


Din pajas!

Klart och betalt! Ikväll är det tre allanspelande ungdomar som ska på maskerad.

Mangla kalsonger

Att man ibland känner att man skulle kunna hugga första bästa kökskniv för att döda en människa har ju alla varit med om. Känslan går över förhållandevis snabbt men idag höll den verkligen fast mig i sina järnklor. När man ska börja slava för att mangla långkalsonger och dammtrasor i tvättstugan går gränsen. Nu tror du säkert att det är en gammal dam som bad mig göra det här, men ack så fel du har. Det är en rätt så ung och jävligt påhittig man, ska du veta. 
Jag var så obeskrivligt förbannad.

När jag slutade för dagen gick jag på konsum och trösthandlade renkött, matlagningsgrädde och en liter mjölk. Nu är jag så mätt och belåten att det inte finns. Jag är ledig till på söndag vilket gör att min belåtenhet kommer sitta i, jäsa i soffan och ha det bra är vad jag ska göra.

Knipövningar

Att man skulle hinna göra 200 knipövningar medan en stor stark karl äter fil och flingor hade jag aldrig ens i min vildaste fantasi tänkt på. Hädanefter ska jag alltid tacka nej till torra köpebullar och pissljummet kaffe, sen ska jag ägna lite mer slötid åt mig själv istället.

Blodförgiftning

Idag har jag för första gången sett ett fotografi från personalfesten. Ett foto som i folkmun kallas "Det förbjudna". Tänk om det hade varit jag, alltså. Tänk om det hade varit jag.

Felicia, jag ville bara tala om för dig, och alla andra, att du har BLODFÖRGIFTNING. Inte som du kallar det, "början på". Vad fan är början på? Har man gift i blodet så har man. Samma sak som sprit. Har man suppe till så har man.

Nu ska jag ta och traska till en gubbe. Bju på fil och flingor och ögondroppar. Hej!


Tummen ur röva

Jag tror att jag ska döpa om den här bloggen till "jobbet och jag". Allt intressant i mitt liv sker på arbetstid.

Just nu har jag en halvtimmes rast och ro. Jag sitter på kontoret där det spökar om kvällarna och jag kan höra ett svagt och mummligt ljud likt musik. Det är körsång i matsalen nere på Hagaborg. Varje måndagskväll sitter det ett 20-tal glada pensionärer som tagit tummen ur arslet och gör nåt med sina liv. Inspirerande! Modernt!

Främmande

Idag har jag och Gulletussan legat och sovit till åtminstone klockan två. Då fick jag främmande av Lina. Vi svullade i ostkrokar, glass, cola och allt annat man kan tänka sig, sen drog jag till jobbet. Jag började sex idag, bra tid.

Många gånger tänker jag att jag ska skriva insändare till tidningar. Aggressiva och påhittade saker som upprör folk så jag får uppmärksamhet i några dagar. Håll utkik i Västerbottens Folkblad, jag kommer att ha ett kodnamn som är genomskinligt. "Anna" är ju så nära anonymt man kan komma.

Främmande, vad är det för ord egentligen..

MVH
"Ensam men levnadsglad ungdom"

Dåliga gatan

Just ja! Jag har teleporterats till helg igen. Det har inte hänt något roligt sedan sist, bara att jag tagit hem en katt (utan namn) som beter sig som en kalv på grönbete. Igår var Lina och Annika här på chips och television, ikväll ska jag och något annat folk på klubben "Dåliga gatan".

Eftersom jag har flyttat har jag inte längre nåt roligt att skriva om. Tomas "den undre" är ett minne blott och jag har startat ett nytt liv med alla måltider vid köksbordet.

Hörs när vi hörs!

Förlamning

En fredag, lördag och söndag i Göteborg är avklarad. Igår var vi ute och dansade och jag hittade det bra dansgolvet med bra musik halvtimmen innan det var dags att försöka ta sig hem. Det är två extramän i huset och några dinosaurieungar. Imorse gick Jori runt likt en sjuksöterska i underkläder och delade ut alvedon till bätte behövande. Tack och lov för det, när jag vaknade var jag förlamad.

Lite nytt och lite T-D-U

Jag har tänkt en del på att jag lärt mig ganska mycket om försäkringar under det senaste halvåret. I augusti bröt jag foten, fick ut alla vårdkostnader av älskade Folksam och inget mer med det. Förra veckan fick jag en räkning från akuten där jag skulle betala kryckorna jag fick i december när jag stukade upp min brutna fot.
"I helvete att jag tänker punga ut 210 spänn för ett par kryckor jag använde en halv dag", tänkte jag och ringde mitt försäkringsbolag.
Som alla andra sagt när dom tittat igenom mig på sina datorer säger kvinnan på tråden:
- Ja, jag ser att du haft det ganska besvärligt det senaste året/halvåret så vi betalar ut 210 till ditt konto, det går bra.

Det gäller bara att låta liten, trasig och alldeles utelämnad. Om ni tänker er Tomas "den undre" förstår ni vad jag menar.

Avloppsrensning

Besiktningskillen var just här. Det blir till att få slipa upp parkettgolvet, tapetsera litegrann, få nytt dörrlås och lite andra pinaler. Tänk om man fått hjälp med att rensa avloppet också.

Ikväll åker jag och Karåll till Göteborg. Jag ska dra i mig någon öl, träffa brudar varav en heter Emet och är bäst, köpa nån grej och ha en gemytlig och välbehövd semester.

image26

Här kan ni ju ta och lyssna på bra Umeåmusik!

www.myspace.com/hadarkasch
www.myspace.com/crystalcaravan

Trapphusstädarn

Jag mötte just trapphusstädarn i trapphuset. Han såg galen ut när han putsade lysknappen för att inte behöva säga hej.

Inlandsfrisyren

Idag har jag fått en utskällning av den så kallade "Ragatan". Kul när anhöriga till dementa personer vet bäst, är bäst och framförallt är jävligt otrevliga mot de som tar hand om morsan som den ädlaste skatt. Dåren visste allt om sin gulliga mor och det kan jag ju förstå, men hon kan aldrig i sin vildaste fantasi förstå hur mesig jag tyckte hon såg ut när hon stod där och gormade. Jag lyckades, med mina motargument och smidigt handlande, få hennes gubbe att tappa brallan av förtjusning! Han kan inte ha det lätt.

Det var en sekund från att jag hade varit med på VK's förstasida imorgonbitti. Tur i oturen, tänker jag.
Det är ju inte varje dag man får chansen att vara i rampljuset med den fulaste inlandsfrillan jag någonsin sett.


Sug min

Nu mer har jag ju diskmaskin. För tillfället låter det som att det forsar vatten över hela köksgolvet så jag hoppas för allas skull att det inte är så. Jag skrev ju på kontraktet tidigare idag.

Jag har middagsrast och väntar BARA på att få sluta. Imorgon jobbar jag 13 timmar och brukar inte somna förrän mitt i natten när jag jobbar kväll. Sug min förbannade.

Ostrukturerat

Personalfest igår. I den gruppen finns det numer inte nåt som är ogjort. Heybaberiba vad jag hade roligt! Jag ramlade in vid tre inatt, sov med kläderna på tills det ringde på dörren..  

Vaknade imorse och hittade till exempel Sofias garderobsbricka på golvet nedanför sängen. Hon hade tydligen fått gå hem utan kläder för att jag hade lagt hennes lapp i min BH. I kylen hittade jag en macka från Subway.

Idag har jag fått tre hjärnblödningar och några hjärtinfarkter. Har varit på stan med Fille hela dagen och ätit en god bit mat. När vi satt och drack kaffe sa Fille att hon skulle ringa dit en av hennes singelkompisar vilket hon också gjorde. Den här kompisen skulle i sin tur ta med sig en kompis, Jesper, som visade sig vara grabben jag just bytt lägenhet med. Världen är allt liten, tänker jag.. Och jag är jävligt sliten, tänker jag lite till..

Schlager och nästan pensionärer.

Om fem timmar ska jag vara nere på kontoret. Inte för att jobba eller vara viktig på nåt sätt. Det nalkas mat, bål och sällskap av 15-talet överförfriskade ungdomar, medelålders och nästan pensionärer. Jag och Fille är yngst i sällskapet och kommer egentligen inte in på Schlagerklubben som vi ska tjoa vidare till sen.  Då är det tur att man är "en av fem".

Jag har aldrig varit på Schagerklubben. Det finns karaoke där. Lite farligt och lite roligt eftersom jag för några veckor sedan tycktes mig kunna sjunga en sång in public på en korridorsfest..

Blodtörst

Idag åt jag blodpudding till lunch. När jag var liten var det något av min favorit, sen var jag vegetarian i sju år och har alltså inte ätit blodpudding sedan jag började äta kött igen. Jag fattar det inte, det är ju hur gott som helst! Jag har  fryst in det som blev kvar, lagomt som bakismat på söndag kanske..

Fresh!

För några veckor sedan köpte jag en stor och billig ryamatta. Den är turkos, väldigt fräsch och ser ut att vara helt oanvänd. Problemet jag har nu är att mattan ser fräschare ut än soffan och fotöljerna som går i samma kulör. Möblerna ser numer ut som om jag just hittat dom på bränngropen. Vad ska jag göra?


Sen det här med folk som är av typen "lite dumma i huvudet och helt utan stolthet", vad gör man med sånna?

RSS 2.0