Jämför svinto med tejp

Svinto är bland det bästa jag vet. Jag har med hjälp av det fått en dörr att sluta gnissla när jag anväde det som sandpapper mot träet. Mina naglar är mjuka som en bäbisstjärt efter att jag anväde mirakeltussen på spisen precis som jag vet att man inte ska göra. 
Fallet var ju det att grabben som bodde här innan använde brökniven runt plattorna, så att jag anväder svinto ibland är ganska milt. 


Jag kommer

Det här kan inte bli bättre! Dunkandet av fötter som går på övervåningen gör att jag nästan får orgasm..

Nyheter och gammheter

Utbudet av tv-kanaler gör att jag funderar på att säga upp dagstidningen..

Könet

Nu har jag flyttat. Jag trivs redan här, trots att färgerna på soffan skär sig mot väggarna som går i röd-terrakotta- orange, eller ja, mer som grisfittskärt..

Nycklar

Än en gång sitter Karlsson på nycklar till två lägenheter med förstahandskontrakt i Umeå. Killen jag ska byta lya med är för närvarande bostadslös, och jag bor just nu i ett träsk. Imorgon, imorgon..

Jungfrufärd

Igår var vi på Amplified och drack bärs. Jag och Lina tittade inte på Soundtrack of our lives mer än någon låt utan lirade Guitar Hero vid garderoben istället. Det är ju inget man ska göra när man har någon promille och lite för gott självförtroende i kroppen.

Nu ska jag och Karåll ta bussen ner på stan för att hämta min cykel och äta en bit mat. Passande nu på eftermiddagen eftersom jag steg upp 9 för att flyttstäda. Körde jungfrufärden med damsugarn och tvättade fönster. På tisdag kommer pappa och hans kompis och flyttar åt mig, själv ska jag jobba och dra ihop pengar till hushållet. Vilken underbar deal, tänker jag.

Alzheimers har jag då inte..

Att jag har varit bra på att minnas namn och komma ihåg utseenden på helt vanligt folk har jag vetat länge. Jag kan i princip alla namn på personerna som gick i min höstadieskola och jag kan fortfarande räkna upp personer som jag träffade på öppna förskolan när jag var där någon gång med farmor, då året dessutom var kring 1989.

Idag när jag var hos ett äldre par på jobbet var deras barnbarn där. Så fort jag öppnade dörren kände jag igen henne. I min lilla skalle fladdrade tiden tillbaka som en oljad blixt tills poletten trillade ner.
Kaninhoppning, tänkte jag. I det facket brukar många jag tycker mig känna igen platsa.

Jag frågade barnbarnet om hon var på besök och det var hon ju förståss. Sedan berättade hon vad hon hette och just DÄR trillade den riktigt riktiga poletten ner - Ridskolan i Vännäs. Jag frågade om hon gått där och det var med all rätt. Året var 1999 och jag hade hängt med Frittan och Amanda till hästarna en dag för att titta på. Detta barnbarn gick i samma ridgrupp som mina kamrater och på så sätt kom jag ihåg henne.

Jag kände mig för några sekunder som en mycket tragisk tjej, sedan ändrade jag mig när jag kom på vad för slags sjukdom alla jag jobbar hos har - Alzheimers.. Och det har ju då inte jag.

Att tampas med pengar

Jag kollade just på internetbanken. Senast jag använde mitt kontokort var tydligen den 12:e januari, ett mål på MAX, och då fick jag minus 32 kronor på kontot. Sedan dess har jag varit helt rutt så jag kan tyvärr inte beskriva glädjen jag tampades med nu när jag såg dagens saldo. SCORE!

Äntligen Tomas "den undre". Äntligen!

Jag har väntat på domen sedan den 22 november. Nu vet jag, efter dålig service och lite otrevligheter, att jag med all säkerhet ska bli kvitt Tomas "den undre". Han kommer däremot fortsätta springa i sitt hjul fullt med huvuden som dunkar i väggar, fullt av techno och så in i helvetes fullt med fulla grannar.


Öppet brev till Tomas "den undre"



 

Käre vän

Först vill jag passa på att ge dig ett stort rungande grattis!
Du vann rätt och slätt den här grannfejden. Jag känner sannerligen ingen större ilska
 över förlusten eftersom jag bara får det bättre på alla möjliga sätt.
 Men du Tomas "den undre", så länge du fortsätter med ditt tråkiga beteende
 kommer du ha det exakt likadant i framtiden.

Ingenting kommer bli bättre för att jag försvinner från detta hus, det har jag sett till.
Jag är inte den enda som dunkar huvudet i väggen, jag är inte den enda som går på golvet
 när jag ska förflytta mig och jag är verkligen inte den enda som lever ett liv i lite rörelse.

Jag hoppas att du får en dag full av glädje!
 
Med vänliga hälsningar, Karlsson

Praktikanten del 2

Igår blev praktikanten kickad från jobbet. Under förmiddagen hade några jag jobbar med hittat honom mitt på kontoret iförd kortkalsonger och t-shirt. I förrgår kom han till jobbet med munskölj gurglandes i käften, sen borstade han tänderna i en timme innan han tog av sig till långkalsonger. I dom flyttade han en pedistal med en blomma och ställde sig på händer mot väggen. "Äh, jag ska bara stäcka ut ryggen lite.."  

Dyraste räkningen för i år, hoppas jag.

När man fått en räkning på nästan 42 000 kronor i handen blir man förbannat glad av att lyckas åka på övergång med bussen hem från tandläkarn. Tur att decemberlönen är på ingång och ännu mer tur att jag bara skickar räkningen vidare imorgon..

image26

Snussubstitut

De senaste 5 timmarna har jag BARA tänkt på snus. Jag har gått igenom kylskåpet och frysen grundligt för att kanske hitta något substitut och det jag tillslut hittade var en burk med frysta jordgubbar. Jag har kokat dom, pressat dom och hällt upp ren jordgubbsaft i en stor mugg.  Här ska njutas!


"den undre"

Jag träffade just Thomas "den övre" i tvättstugan. Han berättade att Peter som bor under Tomas "den undre" ska köpa lägenhet och att Thomas "den övre" ska flytta in under Tomas "den undre". Hur härligt låter det, grabbar?

Det här kan man ju räkna ut på en handvändning. Tomas "den undre" kommer sakta men säkert börja fundera på en liten stuga ute i skogen, detta eftersom han kommer vara omringad av techno och dunka-dunka från alla håll till sommarn.


Medeltidsdagböckerna

Jag tänkte gå igenom gamla lådor idag, packa ihop ännu mer inför flytten som jag inte ens vet om vi får genomföra.
Det första jag hittade var en påse med 14 gamla dagböcker från åren 2000-2005. Det är ju otroligt hur skönt det känns att inte vara tonåring längre, vilka besvär man drog på sig på den tiden. Och var det verkligen så farligt när man inte fick se skymten av "veckan babe" på fredagseftermiddan 2003? Karåll och Jutti, var det så?

Jag läste såklart en hel del av de här böckerna. Det handlade om när jag hängde med Fredrik och om tiden då jag såg Winnerbäck som mest. 7 gånger på en sommar fick jag ihop. Det var Norrköping, Sudsvall, Piteå, Umeå, Linköping x2 och Stockholm x2. 
Läste också en massa brev som jag fick av Jonas under en sommar. Brev som han skickade under tiden då hans föräldrar beslagtog hans modem samtidigt som jag ännu inte var ägare till någon mobiltelefon. Under den tiden snodde jag ofta pappas mobil, en nokia 3210, för att slänga iväg ett ivrigt sms. Tänk hur tiderna förändras.


Trams

Först Vännäshelg sen åkte jag in till Umeå ikväll. Jag och Lina såg på "kvarteret skatan" med mansforumet och åt lite godis. Bra helggöra när det gäller att spara kosing!
Helgen som kommer ska vi på Amplified och roa oss. http://www.amplifiedfestival.se/

Forsman har skaffat blogg! http://www.uniden.blogg.se/


Myskväll med morsan

Efter jobbet ska jag åka till Vännäs och ha myskväll med morsan. Kanske blir det let's dance, kanske blir det en påse chips och kanske blir det att somna sött kl 22. Pappar jobbar natt hela helgen, jag får inte göra av med pengar och mamma är ensam hemma. Perfect!


Sverker Olofssons kalsonger

Jag kom just att tänka på när Sverker Olofsson kom in på min mammas klädaffär förra helgen. Jag stod och prismärkte jeans och han var ute efter kalsonger. Länge stod Sverker och funderade, fram till att mamma kom ut från kontoret faktiskt. Då sa han ogenerat;
- Men hej! Vilka kallingar är det jag brukar ha?

Tänk att mamma vet bättre än självaste programledarn för PLUS.


image24image24image24image24

Sex

Förresten, rubriken "MVG+" drar definitivt läsare.

Veckobrevet

En gång i veckan loggar jag in på hotmail med en blandat kompott av känslor. Bara en gång. För det mesta är det  en massa skitmail, reklam, snusk och medlemsmail från olika sidor jag varit medlem på sedan jag öppnade mitt konto i slutet av 90 eller början på 2000.
Den speciella inloggningen då jag kommer in i någon fas av skräckblandad förtjusning är när jag fått Calle Schulmans veckobrev. Ibland skitbra och ibland förjävligt. Idag var det skitbra.

Skriv hit och säg att ni vill läsa! [email protected]


MVG+

Jag måste bara se om det var rubriken som gjorde statistiken den 8 januari. Var det inte det så beror det väl på att många kände till min blogg just på min födelsedag. 109 unika visningar, i vanliga fall är det väl runt 30.

Praktikanten

Vi har en ny praktikant på jobbet som började igår.
Redan första timmen jag träffade honom hann denne man med att låssasprutta med munnen 4-5 gånger, samtidigt som han tyckte det var jättekul.
Idag har han berättat om sina marsvin, "Salt" och "Peppar", vilka han också snackade om när jag satt och väntade på Lina och Stefan nere på Catharinas, Umeås bästa smörgåshak, för några veckor sedan. Den gången kom han fram till mig, helt apropå IN-GEN-TING, och sa "Nu ska jag hem till mina marsvin! Salt och Peppar!".
Redan då tyckte jag att han var tvungen att vara någon form av märklighet eftersom jag aldrig sett människan förr.

Det roligaste skämtet han drog idag var när han berättade att han skulle på verkstan med bilen. Ingen lyssnade riktigt helhjärtat men det han sa var att han skulle gå fram till disken och säga "Jag har en skruv lös", sen sprang han runt på kontoret och pekade mot sin gylf med innehåll. Och han skrattade och skrattade och skrattade..
Det gjorde ingen annan.

Jag vet allt om denne man. Bland annat att han har köpt två impregneringar på Stadium och inpregnerat både täckbyxor och skor. Han blir alltså inte blöt. Inte jag heller, inte ens lite pilsk..

Jag bara älskar att cykla!

Imorse klockan sex var det sju minusgrader, jag klädde mig som om det vore 30.
Ikväll klockan halv tio är det två plusgrader, jag kom just hem och luktar för tillfället blöt hund.

Imorgon är det snorhalt och fallrisk på Karlsson. Pass opp!


Rehab och katta

Det blev en skön lördag och söndag i Vännäs. Hängde med Karåll igår och morsan idag.
Jag och mamma åkte bil i tre mil för att träffa den här bruden, min blivande sambo!

image23

Visst är hon tjusig?

Tanter och ligg

Idag satt jag och pratade med en tant om talböcker. Hon berättade att hon lyssnat på en för någon vecka sedan men att den hade varit så hemsk.

"Det enda som sa på den där skivan var KNULLA!" sa hon.


Torkad torsk

Idag värmde hon fryst torsk i micron och kokade en halv påse broccoli. Om jag jämför konsistensen på kotunga och micrad torsk ser jag ingen likhet. Kotungan var ju tydligen som korv, torsken är nog mer som.. Ja, kanske som en burk av slajmet man köpte på bokhandeln i Vännäs -93.

Micrad torsk - en slajmklump som legat och torkat ett tag i dammet. Smarrsmarr!

Kotunga och brysselkål

Jag åt lunch på kontoret idag. En tjej där har alltid med sig konstig mat. Ibland kokar hon upp en hel påse fryst broccoli och äter som det är, utan något till. En annan dag har hon med sig något annat och idag hade hon med sig skivad oxtunga och fem nävar brysselkål. Hon sa att konsistensen liknar korv och att det smakar som tunga. 
Jag trodde att jag skulle kräkas en pöl över bordet framför henne. Tänk om jag hade gjort det.

mäüd ölöfssön

Jag har fått fler förslag på kattnamn:
 
x Womba Womba
x Somrig ostsås
x Mäüd Ölöfssön


Somring ostsås känns mest rätt.

MVG+

Jag får fortfarande medlemsmail från www.mvgplus.se, ändå var det kanske sex år sedan jag besökte sidan sist.

Slutsnusat

Jag fyller år imorgon, 22 år gammal blir jag. Säg att den där förbannade klockan börjar ticka och säg att det snart är för sent med ALLT. Säg också gärna till om du OCKSÅ läser min blogg varje dag, din pajas!

Jag har varit utan snus i 4 hela dygn nu. Det går bra.
Lena ringde och berättade att en dosa Granit bara kostar 25 spänn på Bubblan. Inte mycket mer än förr, alltså.
Jag funderar mycket kring snus nu i dagarna. Jag tänker på hur en sån där liten jävel, på en handvändning, kan få mig på så gott humör. Jag tänker på att en snus ofta är det som gör att jag stiger upp på första ringningen. 

Ja, så hemskt är det ju inte på riktigt. Men nu sitter jag här, har just släckt alla lampor och bortstat tänderna.
Borstat tänderna... Snus... Mmm.. Men näe.. Jag har ju fått nya.. Fan.

Jutti VS INRO

Jutti påstår att hon läser min blogg varje dag, det gör hon mycket troligt. Men hon skriver inte ner ord hon inte förstår och tar heller inte upp dessa ord med mig nästa gång vi ses. Det gör mormor. Och det är klokt, tänker jag.

Man tror så lätt att de äldre, kloka och visa ska veta vad allt man skriver om är, men tiderna förändras märkbart.. Och vi med dem.

Till mormor och alla andra

Den här gör jag för mormors skull. Jag tror att hon är den mest aktiva läsaren här.

En liten sammanfattninga av året som var:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Var med live i Ordjakten-studion på TV4. Bröt foten, Slog ut tänder.

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga. Inte ens "börja träna" för jag vet att det inte håller.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Japp! Morsan blev morsa!

Vilka länder besökte du?
Spanien (Malaga och runt omkring)

Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
En svensk sommar med minst en månads ledighet.

Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
1 juni.

Vad var din största framgång 2007?
Att jag, i Umeå, fixade två nya jobb och en ny lägenhet. En stor framgång.

Största misstaget?
Vet inte. Jag brukar försöka intala mig att jag inte bryr mig om misstag. Det är ju bara dumt.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, tänder och fot och lite därtill. Ingen magsjuka.

Bästa köpet?
Min säng och allt småkrafs.

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, snus, buss, hyra, nöje, nytta, livsglädje, tandläkarn.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag hittade en lägenhet som är perfekt.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2007?
Here's for summer- David Sandström. Många låtar med Mattias Alkberg.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag blir alltid gladare och gladare. När jag sitter på hemmet ska jag vara glad men väldigt, väldigt omständig.

Vad önskar du att du gjort mer?
Sparat pengar och unnat mig mer. Som det var så jobbade jag och fick pengar, men såg inte till livsglädjen så mycket. (Livsglädjen är abstrakt, jag är abstrakt och framförallt så är DU abstrakt, din pajas!)

Vad önskar du att du gjort mindre?
Snusat och krockat med motorcyklar

Hur tillbringade du julen?
Först på jobbet mellan 7 och tolv. Sen for jag till Vännäs och fläskade.

Favoritprogram på TV?
 Mia och Klara, helt värt.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Det är ju elakt att hata Tomas "den undre", men det finns inte så mycket annat att göra. Det är ju synd om honom.

Bästa boken du läste i år?
Jag vet inte, läste en bok i Spanien men kom inte ihåg vilken det var. Trasig var den i alla fall.

Något du önskade dig och fick?
En damsugare och fotöljer som hör till soffan som jag har.

Något du önskade dig men inte fick?
En matberedare och en händig man.

Årets bästa film?
Har inte sett så många filmer, men Apocalypto var bra.

Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Det var ju ett år sedan. Kommer inte ihåg, men jag hade då inget kalas då. Kanske hängde med Lina eller nåt. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Näe, ingenting.

Vad fick dig att må bra?
Allt!

Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen!

Vem saknade du?
Rebecka Ödling, patrasket som gått och blivit spanjorska på riktigt.

De bästa nya människorna du träffade?
ALLA!

Katastrof-Karlsson

Den här kissen tingade jag när den var sju dagar gammal. Idag är den 8 veckor och kallas i folkmun för Katastrof. Om en månad flyttar den till mig och mitt nya hem.

image22

Bedårande!


Pusselsjuka

I torsdags trodde jag att det var söndag. Idag är det söndag och jag trodde jag hade försovit mig men det är ju imorgon det är måndag. På tisdag fyller jag år.


image21

Det går framåt med pusslet. Nu har jag nästan bara det svarta kvar vilket också bara är en fjärdedel av hela motivet.

Tandlossning

Jo, det jag tänkte berätta var att jag varit utan snus i två dagar. Kvällen jag slutade borstade jag först tänderna, tänkte tanken "tandtråd är bra när man slutat snusa" och drog några vändor här och där. Sista tanden, längst in till höger, har jag haft hål i förr i tiden och lagade den då med plast. Första och sista hålet, men definitivt inte sista lagningen. Jag tandtrådade nämligen loss plasten ur tanden så nu går jag omkring med en tand fylld med mat efter varje måltid. Ganska smarrigt!

Vad som var mest tur i oturen var att jag efter olyckan hade en snus kvar i dosan. En så kallad kris-snus, lock-snus eller nåt sånt. Bara för att titta på men den kom väl till pass just innan jag somnade den kvällen. MMM..

Godaste julklappen

78841-18

Just det, jag fick en dammsugare i julklapp. Härlig fokus.

Makeover

Det blev inget betapet. Jag fastnade här och låssades kunna det där med html och färgkoder istället. Jag gissar mig fram och för att vara helt självlärd tycker jag ändå att jag förstår ganska mycket. Kul är vad det är! En sak jag inte hittar igen är hur man får texten, i hörnet överst till höger, svart (texten som nu är en punkt). Man måste tydligen ha nåt där.

Nu har jag fem snusar kvar sedan jag köpte en extra festdosa innan nyårsafton. Ska spara dom till jobbet imorgon, sen lägger jag ner. Har man fått nya tänder ska man tamefan inte hålla på med snus.  

Hjärngympa och spenat

Tänk att Karlsson har gjort nytta idag! Steg upp tidigt och satte mig vid köksbordet. Där ligger ett halvfärdigt pussel på 1000 bitar, förra årets bästa mellandagssysselsättning. Vid tolv kom pappa och hans kamrat Jonka som ville skjutsa mig till affärn. Köpte allt vad man kan tänka sig ha i en god lasagne. Det var spenat hit, champinjoner och fetaost dit. Tvättade alla mina bortglömda kläder från tvättkorgen nu på kvällskvisten.

Pratade just med killen jag ska byta lägenhet med. Tydligen har de höjt hans hyra en hundring, och tydligen hade jag missat att internet ingår i huset. Det blir i princip samma månadskostnad som jag har nu. Tänk så gott.

Dags för lite hjärngympa, betapet kallar.

Nyårsöde

Somnade vid halv åtta imorse. Telefonen var på på ljudlös tills jag vaknade klockan två, då hade 5 missade samtal från jobbet. Personalen har nog haft fullt upp idag på cyklarna. Stackars, stackars öde.

grattis på nyårsnyår

Verket var grymt. Klockan är 06.36 och jag har just gjort bort mig litegrann.

RSS 2.0