Schlagergenren

Jahapp. Ikväll ska jag på X3M, Umeås skabbigaste uteställe, med min kusin som fyller 18 prick på dagen. Jag tar med mig Emet som är på snabbesök från Göteborg och trilskas med ölen tills vi båda står på borden till någon låt i schlagergenren. Kanske Linda Bengtzing eller nåt. Nordman.. Jag hoppas på Nordman.

Praktikanten del 3 eller nåt.

Jag måste fixa min cykel nu inför våren. De tre senaste månaderna har den halvstått i nåt hörn eller nere på stan till och från eftersom luften pyser ur däcken. Jag fattar inte det där, är det för att jag är cykeltjej som jag får punka hela tiden eller är det som Janne säger, att praktikanten släpper ut luften för att hämnas?


Jo, en sak till. Finns det någon jävel som fortfarande envisas med att köpa otymliga herrcyklar?


Brodern och jag

I helgen har jag varit med familjen i stugan. Min äldre bror fyllde 25, min yngre bror var på topp och resten var.. Ja, också ganska mycket på topp. Vi har badat tunna, druckit någon öl, bastat och eldat i grillstugan som är ett praktexemplar.

Det har varit en bra helg, kanske ganska mycket på grund av att min äldre bror och jag i vanliga fall är världens största fiender, men att han nu tilltalade mig flera gånger i timmen. OCH vi hade roligt ihop! 
Nu är jag hemma igen och ska snart gå och lägga mig inför det makabra jobbpasset jag tagit på mig imorgon. 14 timmar ska jag sitta och förundras. 14!

Kattkräk

Imorse ringde jag och sjukanmälde mig. Jag har sovit dåligt och det är lite på grund av hon vi idag kallar Tarmen. Att bli slickad mellan tårna klockan 2 på natten är inte så gemytligt. Inte att bli slickad blöt på ögonbrynen klockan fem heller. Men när hon kommer och trycker sitt gulliga tryne mot min näsa klockan tio går det inte att bli arg på henne. Kattskrället.

Båda Mamma och brorsan har varit och hälsat på idag. Mamma till kaffet och Mats till middan. Inte så dumt.

När jag var liten trodde jag att farmor var odödlig.

Det var helt rätt att jag tog mitt pick och pack, katten med pick och pack och mig själv, till Vännäs i förrgår.



Aldrig har jag sett någon sova så gott som Farmor gjorde igår. Lilla, lilla farmor.
Klockan 06.06 somnade hon för alltid. Utan osäkerhet, onda knän och mediciner.

Jag har tänkt på ekorrar, fåglar, fiskar, pepparkakor, makaroner och korv, soffsängar, sylt, tjocksockar, 7 sorters kakor, bilbanor, heltäckningsmattor, lego, hemmagjorda bingolotter och framförallt att jag aldrig i hela mitt liv sett henne göra eller säga något dumt.

I tio år har jag saknat den friska farmor och tills jag dör kommer jag att tänka på henne, och sakna de stickade tröjorna i vinrött, när hon står på bryggan i Pengsjö och fångar mörtar i fjärilshåven.

Tack för allt du lärt mig, Farmor!

Svärmorstunga har knoppar

Dra mig baklänges på en liten vagn! Imorse när jag steg upp var jag så pigg att jag hade lite tid över till blommorna. Jag vattnade mina "Svärmorstungor" och såg till min stora förvåning att DOM HAR BÖRJAT BLOMMA!

Under tre års tid har jag aldrig haft en blomma i så gott mod. Kom igen! Tryck fullt nu!

Att gå hem i tid.

Ikväll har Vicke, Karåll och andra från Sp02b-Sp02b varit här. Jag ville så gärna följa med dem ut och såklart gjorde jag det. Att jag lyckades bestämma mig för att åka hem i tid är jag makalöst stolt över. Klockan är strax innan tolv så nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och sova för att jobba min tredje lördagsförmiddag på ett år.
Ack och ve vilken toppentjej jag är!
 
Det verkar som att katten har druckit slattar. Hon är i gasen.

Vaktmästarn

Vaktmästarn var här imorse och fixade ett nytt lås och tre nyklar till dörren. Jag frågade också om jag får göra en altan och svaret jag fick var ju rätt så trevligt. "Javisst! Jag kommer då inte klaga och det är ingen annan som kan göra det heller. Man ska ju kunna sitta ute och grilla på sommarn!"

Vaktis bad mig också söka lite bra jobb, så medan han skruvade i dörren hann jag slänga iväg tre st fullständiga ansökningar. Hemtjänsten kan inte lura mig så lätt.. I augusti, tänker jag.

Det bitterljuva livet

Arbetsförmedlingen ringde i fredags och frågade om jag fortfarande ville stå kvar som arbetssökande. Naturligtivs inte, tänkte jag och sa att dom kan "plocka ner mina papper i källaren ett tag", som handledarn så fint uttryckte det.
Jag ha än en gång kommit på att jag måste söka nytt jobb. 

Förra veckan jobbade jag två dagar och likaså verkar det blir den här. Imorgon ska jag fylla på telefonen med mina sista matpengar och ringa numren på min lista. Det känns skönt att sommaren är räddad med både jobb och semester.

(Att jag i princip blev matad med en schemarad på 61% idag glömmer vi, va. Jag ringde snabbt Lena som jag tycker behöver lite jobb och hon nappade. Chefen kan ju inte göra annat.)

Den stora trumman

Igår slog Karlsson på stora trumman. Det dansades in i döden och i slutskedet satt vi vid ett bord på Frasses. Frasses är lite av min favorit när det gäller att äta på restaurant. Ganska billigt och ganska gott.

Klockan två idag drog Lina ut mig på en antikrunda. Opal Antik i Brännland åkte vi till och det jag kom hem med var en plastburk för femton spänn. Jag tänkte på det häromdagen, att jag inte har någon sockerburk.
En annan sak jag tänker på är att jag måste köpa mig en tratt.

Lyssna på dom här: www.myspace.com/hadarkasch och www.myspace.com/crystalcaravan

Datorn lever ett tag till

Som de flesta av er vet så har jag en afrikansk prins till granne, eller ja, han bor en gata härifrån. Igår ringde jag och frågade om han kunde hjälpa mig med den kraschade datorn och naturligtvis ville han det.
Det är annat än om jag ringer lillebrorsan.

Nu har vi installerat om och slängt allt gammalt som foton och andra minnen från min forna liv. Skönt att börja om på ny kula, tänker jag. Alla foton finns i tryggt förvar på en CD-rom.


Spa

Imorgon ska jag på IKSU-spa med mormor, mamma och kusin. Välbehövligt efter helgen, lite rehabilitering sådär. Mormor tycker att det är som att vara utomlands och jag kan inte annat än att hålla med henne. Som Gran Canaria-03.


RSS 2.0