Våga vitsa

I väntans tider igen. Nu väntar jag på att cykla ner på stan för att höra Sofia och Kajsa sjunga julsånger på Murres jobb. Trevlig lördagsunderhållning som passar sig ju utmärkt när jag fick en stjärna i kanten igår.
På morgonkvisten har jag haft en liten fest med mig själv här hemma. Har skrattat och hostat om vartannat med en kaffekopp i sängen och det har jag Pang Prego att tacka för. Våga vitsa.

Rotfyllningar

Jag väntar på Lina. Sista sjukdagen i sängen och nu på en timme tar jag helg. Vi ska till Åsa och äta middag samt umgås i glada vänners lag. Läste just igenom lite gamla inlägg i denna fantastiska blogg och det här tyckte jag var som en ren fest:

2007-09-10
Just det. Tandläkarn. Det var ändå rätt spännande att vara där, att jag inte kände något t ex. Det tandläkarn gjorde var att borra hål, utan bedövning, på baksidan av mina tre utslagna (och halvtaskiga) tänder och stoppa upp små filar som liknade konformade knappnålar längst upp i roten. "25 millimeter" sa han, upp i näsan tänkte jag. Sen drog han in och ut de där stickorna flera gånger och "vips! där kom pulpan! Lika ruttet som allt annat här inne. Luktar det gott?" Hundskit tänkte jag. Nästa gång jag ska dit är om tre veckor, då ska det rotfyllas in i döden.
Innan jag gick därifrån tjockade han in lite bakteriedödande medel och korkade igen. 

I eftermiddag åkte jag till Ante och Fanny. Jag köpte en longboard och åkte lite med min gipsade fot innan vi lagade till köttfondue, nåt som jag trodde att bara föräldrar gjorde sent om kvällen på 80-talet. Gott och typisk schweiziskt.
Ja, det jag tyckte var roligt med det här var att jag inte hade en aning om hur en rotrensning eller rotfyllning går till men ändå fick till beskrivningen så glamouröst. Idag vet jag ju hur man behandlar och det var lite av den där incidenten som var startskottet till min karriär som tandsköterska, att jag slog ut mitt bländande leende och fick tre vita tänder bredvid mitt gula snusflin, alltså.

Musik

Jag och brorsan musicerade en del som små

Arbetsskada

Jag har ett roligt tandläkarskämt på G.. Får se när jag får tillfälle att riva av det.

Gissa polare!

Gissa polare!

Ny skepnad!

Det blev en riktig sjukdag idag. Febern fick mig att yra loss bland papper och pärmar då jag flyttade hela kontoret till sängen. Årsredovisningen pekar på att jag kommer vara barskrapad från och med idag till i slutet av februari. Vilken lyckträff att examen, julafton, födelsedagen (och namnsdagen) infaller inom loppet av tre veckor, alltså!

RSS 2.0