Har du tangorabatt?

Vad är grejen med att Umeå Taxi alltid kommer för sent och säger "Datasystemet har kraschat" när de kör sjuk och färdtjänstresor? Är inte den ursäkten lite gammal? Drick ert kaffe och lös era sudukos, men sluta ljug för i helvete.

Jag är sedan länge känd för att bli osams med taxichaufförer under helgerna.. Men nu var det rätt längesen. Oftast säger jag inget olämpligt men blir ändå hänvisad, via en eller två svordomar, att ringa ett annan bolag nästa gång jag ska åka. Om det blir någon taxiresa i helgen vet jag alltså precis vad jag ska ställa till med. Jag ska säga "shotgun" och dra igång ett sjuhelvetes tredje världskrig..

Surt sa räven..

.. Och på tal om tandläkarn, det blir inte massa knivar och blod. Det blir en massa varplock och rotfyllningar till att börja med istället. Tandläkarn gav tänderna elstötar för att se om "det var någon hemma", som han sa, men jag kände inte ett skvatt så "De är ju så döda de kan bli..". En till veckas väntan.

Jag önskar jag kunde vara med på kackerlacksjakten uppe på Ålidhem istället för att jobba. Lina ringde och sa att det flödade och ungar har dom också. Vilken festlig syn alltså!


Fest

Gogol Bordello i all ära, men vad säger ni om jag säger Gögöl Bördëllö?

Anna "förbannade klantarsle" Karlsson

Ja! Det var tänkt att det skulle bli fest ikväll också men eftersom jag inte kan stödja på min högra fot efter gårkvällens dans får det vara. Jag tänkte också berätta att jag drog nyllet en halvmeter mot en grusväg när vi var på väg hem.

Tågmästare

35 män och kvinnor i blandade åldrar satt på vår stugtomt och fläskade i sig potatissallad igår. Det bästa med kvällen var all gubbhumor och den sexiga 35-åringen.


Hurtbulle

Sagt och gjort. Jag kom just in från en 45-minuters rask promenad med lite jogging-deluxe.
Och stoltheten står mig upp i halsen.

Fotboll är livet

När jag får fastskruvade tänder blir jag nog ett säkert kort i fotbollen, för alltid, tills döden skiljer oss åt.
Jag är fortfarande lika bollrädd (vilken kan bero på de stora, starkar karlarna) men som tur är blir intresset bara större och större för varje gång jag äntrar planen.. Och det är ju nåt så kopiöst bra.

När vi spelat klart skulle Lena och Chrisse skjutsa hem mig men vid konsum på Haga sa jag att det kunde släppa av mig där "så kutar jag hem".. Och bara för att jag för en gångs skull gav mig lite motion tog ett ärevarv runt Lövstigen, Sandaparken och slutligen Norrvägen förbli Karålls hus. Så där missade hon något..

Hoppas jag har turen med mig imorgon och vaknar ett joggingbegär.

Gamla gubbar grillar

Ikväll ska jag stiga in på fotbollsplanen igen. Min karriär som spelare har varken förbättrats eller försämrats sedan sist, jag är fortfarande lika bollrädd och ivägen som förra gånen och det tycker jag är jävligt kul. Jag ska bara slafsa i mig lite mat innan Lina plockar upp mig.

Imorgon ska jag på tågmästarträff i vår stuga. Massa gamla gubbar, gamla gubbars fruar och gamla gubbars och fruars barn. Det blir gott för maten blir säkert nåt i hästväg och jag gillar ju mat. Sen blir det vattensporter och säkert någon gubbig tipsrunda.


Mjölka pengar

Jag pratade med facket igår. Skulle ställa några frågor om hur det funkar när jag är timanställd och ska vara sjukskriven nån vecka eller två efter operationen. För första gången fick jag ett väldigt dugligt svar som jag är jag mycket nöjd över.. Frågan är bara hur nöjd min chef ska bli.

"Det  bästa för din del blir ju att du tar på dig så mycket jobb som möjligt under den tiden du ska vara sjukskriven, sen sjukskriver du dig innan och får sjukersättning för de pass du skulle jobbat. Gör du inte det får du ingenting alls förrän försäkringskassan hoppar in och då är du ju säkert redan frisk"..


image10

I de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna..

Ny basföda: Stekt strömming, färskpotatis och öl.
Näst bästa fisken: Sillhaj.


image9
Här är en strömming som är sur.


Knivar och blod

På måndag ska jag till tandläkarn, tandläkarn i tandläkarhuset mitt i stan. Det roligaste av allt är att jag kommer att gå tandlös därifrån gången efter det. Jag ska flanera över torg via cykelbanor och glassätande mongos med en förskoleglugg som är av en annan värld. Hoppas det blir galet!


Mögelmänniska

Jag har duschat två damer idag. För det första har ALLA äckliga handukar och för det andra går det inte att bli torr som en bommultuss genom att sitta och torka, gnida och gnussa inne i en enrumslägenhets lilla badrum (läs skrubb på 4 kvm). Eftersom de magra damerna fryser när dörren är öppen måste den vara stängd och eftersom jag oftast jobbar i jeans och munktröja den här härliga sommaren håller jag på att kräkas av fuktskador och kommer snart börja mögla.

Ikväll ska jag på 80-talsgymnastikmaskerad efter att jag har handlat till 10 pensionärer som alla köper 1 leverkaka, 5 findus färdiga matlådor och färdiga pannkakor. Hoppas för min egen skull att de finska pinnarna är slut så jag slipper allt vad knapra mjöl och vatten innebär.

Anna "Svettet" Karlsson

Jaha, då var det surströmmingspremär och här sitter jag med basfödan, korv och makaroner, framdukat på databordet och slafsar i mig. Slafs, slafs låter det.

Idag har jag köpt en skidjacka, en t-shirt, ett par urfräna shorts och en sport-bag. Jag vill också vänligt men bestämt be alla modebloggare att slänga sig i väggen.

Scomber scombrus

Jag jobbar min första kväll sedan nyårsafton nu. Det är dessutom på snubben att jag kanske kommer klättra ännu ett steg upp på karriärstegen..

"Nån grävmaskin som sliter upp en cykelväg.."

Skönt att jag bor på ÖK och att vi alla här ska få fjärrvärme och bredband. Sen att det kör en helvetes massa dödsmaskiner som grävskopor, traktorer och dumprar som bryter upp asfalt kl 6 på morgonen är ju som rena rama hallontårtan. Ruth lär ju få hjärtflimmer av allt smuts vi ska dra in i trapphuset den kommande tiden..

Här lever lyckan, lever livet..

Om den här dagen fortsätter på det här viset kommer jag att dö. Det började redan imorse när jag vaknade i världens kanske smutsigaste soffa på Ålidhem, hade sovit förfärligt gott och kände inte av en gnutta av illamående eller huvudvärk. Jag fick skjuts hem med Annika vid 10, kastaste i mig en korvmacka och ringde Lina. Hon kom med förslaget att vi skulle äta lunch på Catharinas vilket jag naturligtvis tackade ja till eftersom jag kunde betala med mina tio stämplar. En halv mozarellamacka och en halv med ost och orientalisk dressing.
Vi åkte dit, snackade skit och jag berättade att jag skulle ta bussen kvart över två för att hinna till den Philipinska middagen hemma hos Ofelia i Vännäs. Lina sa att hon kunde skjutsa mig för att hon inte hade något att göra och för att jag skulle slippa åka buss. Åkte hem till mig och hips vips ringer Agneta från Borgmästarn och säger att jag ska få hennes två fotöljer som hör till soffan jag fick, av samma människa, i höstas. "Gud" tänkte jag, "fortsätter dagen såhär kommer jag att dö", tackade, bockade och berättade för Lina.
Vi åkte in till Vännäs där vi båda fick äta av det goda, spelade lite Guitar Hero, drack kaffe och åt blåbärspaj. När vi kände att vi kunde stället åkte vi vidare till Pengsjö där pappa hade ordnat med badtunnan för oss, pumpat vatten och eldat. Hoppade i och satt tills svetten lackade innan vi sprang ut på bryggan och hoppade i sjön. Jag började simma mot Vickes stuga där jag visste att det var folk och hips vips satt vi vid deras efterrättsbord iklädda badkläder och blev bjudna på kaffe och blåbärspaj nr 2. Vi simmade tillbaka, värme oss i tunnan, duschade med en vän för att spara vatten och gick in till mormor. Fikabord nr 3 stod såklart dukat. Åt och pratade om resor innan vi tog bilen och åkte tillbaka till Umeå igen.
Väl framme ringde vi Lena som var sugen på att åka runt i bil. Hämtade upp henne och drog en sväng till Innertavle, tittade på Lenas gamla hood och åkte vidare till Täfteå där det var dans på logen. Vi parkerade ett tag, ringde Lenas mamma för att höra vad det skulle kunna kosta att gå in men fick istället veta att det snart var fika och skjortbytespaus så vi startade bilen igen och tryckte fullt.
Halv elva var jag hemma en lördagkväll och då menar jag inte vilken lördagkväll som helst.
Jag menar min första nyktra lördag sedan urminnes tider.


Billigt och kasst

Man tror att vissa är klokare än vad dom egentligen är. Helt sjukt vad det ska fifflas med mat och kostersättning och bantning och helvetes jävla skit. Jag mår fruktansvärt kasst över att ni inte inser och jag orkar inte bry mig om att peppa eller att inte peppa er, för det vill jag inte och går inte heller. Jag vet bara att det verkar sluta på samma sätt för alla som har er inställning. Hade ni varit feta, fula, äckliga och allt vad man nu kan vara hade det varit en sak. Men nu inte fallet så. Hoppas ni ger er, jag vill inte vara med om det här igen.



I tisdags lossnade en av mina plasttänder. Jag har fått en ny tills vidare och fick också veta att de tre som är skadade är döda så nu ska jag få en akuttid på tandläkarhuset där dom ska se vad som ska göras. Troligvis blir det operation, skruvar, tandlöshet någon dag och en jävla massa blod.


RSS 2.0