Man är ju lite av en slav.. Tänker jag.

Jag har fått klagomål för att jag inte uppdaterat bloggen tillräkligt de senaste dagarna. Nu mina vänner ska ni få höra, jag kan stolt och upprätt berätta stora bekymret - tiden. All ledig tid spenderar jag för tillfället på betapet.se.


De två senaste veckorna har jag trillat av stolen mer än en gång. Det händer så mycket roliga saker att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Senast var ikväll då vi hade en liten middag där Karåll och Linda var närvarande (Jossan och Jossan kom efteråt). Linda kom först och när hon varit här i tio minuter ringde hennes telefon. Det var Sara, hon frågade Linda "om det gjorde ont".. "Ont" tänkte jag och spetsade mina feta tjuvlyssnaröron lite extra. När lurarna lades på frågade jag förstås vad det handlade om. Linda drog upp tröjan och vände mig ryggen där en fet världskarta hade hittat sin plats. Hela världen! På ryggen! Tjejen i fråga var den sista jag skulle tänka mig göra nåt sånt. Grymt!

Nästa sak var att jag skulle sluta snusa imorse, tänkte jag. Snusdosan tappade jag bort igår på eftermiddan, klarade mig hela kvällen och godnattsnusen var det inte ens att tänka på. Imorse när jag var på väg att gå till jobbet funderade jag lite i samband med att jag bytte från sommar till vinterjacka, "jag lämnar pengarna hemma så slipper jag fundera på att köpa snus" och spatserade iväg ner för ÖK. Väl nere på jobbet drack jag en kopp kaffe och kände att jag nog skulle skita i det där med snusen, skita i att sluta alltså. Sagt och gjort, jag klarade en ny dag i fyra timmar, sen cyklade jag hem efter plånboken när jag hade en kvart ledigt i schemat. Man är ju lite av en slav.
Den 9:e ska jag göra mina nya tänder, då är det bäst att jag slutar igen.

På tre dagar har jag sökt tre jobb. Undra vart jag ska ringa imorgon..

Ingen rast eller ro

Efter att ha varit arbetslös i 6 dagar kommer alla aktiviteter som ett brev på posten.
07.00-07.30 Fittan ringer och snackar tandvärk
07.30-08.30 Emma ringer och snackar jobb
08.00-12.00 jobb
12.00-14.00 lunch med emma
14.00-14.30 pappa på besök
14.30-15.30 body building med sofia
15.30-16.00 duscha och ta mig till universitetet med Lina
16.00-17.00 Idas föreläsning om pepp och engagemang
17.00-21.00 lite middagsro
21.00-vet ej Mapei & Bobby eller vad dom nu heter på IDUN
Sen kan jag sova till imorgonkväll då det nalkas fest i vanlig ordning.

Det enda jag tänker på nu är vad man skulle kunna vara på maskerad. Jag har bestämt klädsel till den 3:e och till nästkommande maskerad som jag inte vet när den infaller. Snart hopppas jag för det här blir jävligt bra.

Gratis är gott

Tävlings-Karlsson brukar alltid komma igen såhär på höstkanten. Nu har jag tydligen vunnit en biljett till "Mapei & Scotty", kanske skulle kännas värt att sysselsätta sig med lite kultur imorgonkväll ändå, det är inte ofta det händer och inte ofta det är gratis.

Jag älskar tävligar, trots att jag inte vet vad jag tävlar om. För några år sedan, två olika år, vann jag två biljetter, till två olika spelningar med Thomas Di Leva.. Och det var ju trevligt.

Simmsimm

Spenderade mer än ett dygn i vännäs. Det är ganska otroligt med tanke på att man nog skulle kunna räkna resten av tillfällena jag varit där, sedan jag flyttade till ÖK, på två händer. Jag har i alla fall haft det bra.
Igår träffade jag till exempel den äldre generationen under paltmiddagen. Farfar var där, mormor och morfar var också där. Morfar kom dock lite sent eftersom det var nån sport på tv som han "bara inte kunde missa". Morfar gillar sport, ännu mer gillar han television och andra elektronikprylar, hur man sedan använder dom spelar inte så stor roll.

När jag ringde Ingrid på jobbet idag fick jag höra att min mest älskade tant fått en stroke och ligger medvetslös. Det känns konstigt och väldigt sorgset. Sist jag var där, i torsdags förra veckan, sa hon "ta vara på helgen och dansa för mig också, du ska passa på!" Jag sa att jag absolut skulle göra det och att hon borde göra bort blommvattningen på fredan istället för på lördan, då den egentliga blommdagen är, hon tycker det är så skönt att ha en ledig dag på helgen. Jag undrar hur det blev.

Ikväll har jag och Karåll varit och simmat på badhuset. Det roligaste jag tänkte på var att jag tittade på alla och tänkte inte på att alla inte har lika dålig syn som mig när jag är utan glasögon.


Omaka par.

Mormor vill att jag ska hjälpa henne med att fixa några vinster till SOS-barnbyars lotteri som äger rum på skyltsöndan varje år. Nu när jag ringde hem till det omaka paret svarade morfar.

- Hej, det är Anna, är mormor hemma?
- Ja, vänta bara ett tag. Jag håller på att uppdatera virusprogrammet på datorn. 10 % kvar... 9..8..7..6.. sådär. Nu ska vi se. Måste jag starta om datorn sen?
- Gör det.
- Jag gör nog så.. Kanske stänger jag av den och sätter igång den nästa gång jag ska data.
- Det blir nog bra.
- Ja! Nu har jag stängt av den, ska gå ner efter mormor nu.
- Tack, skulle du kunna be henne ringa mig? Jag har inte så mycket pengar på mobilen..
- Mjaa.. Joo, jaa. Okej, hejdå!


Fem minuter senare fick jag ett tomt SMS av mormor. Hon tänkte spexa till det lite tror jag. Sen ringde hon upp och tyckte att det var roligt att skicka sånt, leka lite.

Jag frågade hur det var med henne och hon berättade att hon varit till frissan och fixat till sig, "man måste ju göra det ibland när man blir gammal och mossig", tyckte hon. Hon berättade också om den bärbara datorn hon köpt, att hon tyckte det var svårt att hitta adressfältet när hon väl hittat en adress hon vill besöka och att hon nu vet hur man förstorar bilderna. Ghana-bilderna har hon tittat igenom lite men det är lite mycket att titta på 1000 bilder på en och samma gång. Sen pratade vi om vinsterna och ordnade med det. Mitt uppe i allt avbröt morfar i bakgrunden; "Ingrid, du pratar i mobil! Tänk på att det här blir dyrt!", hon svarade, med en lätt men lite elak ton, honom "låt det blir det då!"

Mormor och morfar är helt makalöst underbara, lite på varsitt sätt.

Då gör jag kväll..

Äntligen är klockan efter 19, då kan man ju börja tänka på refrängen utan att känna sig råfånig.

Tandläkarlureri

Justja, i måndags drog jag till tandläkarn för att kolla upp allt tjafs under en akuttid som jag bokat.. Och väl där lärde jag mig hur man lurar dom, man säger att man har ont eller nåt sånt, sen tvärsäger dom "äsch, vi kanske rotfyller nästa tand när du ändå är här..".
Nu är mer än hälften gjort, det som skulle ta tre veckor tog i det här fallet alltså bara en. GREAT!

Modeblogg

Mamma Maria är delägare i en modebutik. Ikväll skulle de två ägarna åka från Vännäs till Umeå för att köpa in vårens mode på Hotell UMAN och mamma ringde mig och sa att jag borde följa med för att få i mig lite mat. Säljarna gör så, bjuder på mat och kaffe innan de drar igång pladdret.

Under kvällens lopp fick jag höra många härliga beskrivningar på det kommande modet. Det var tre olika damklädesmärken som skulle visa sitt. Simple Wish, B-Young och Ichi. Ichi säljer mest ungdomskläder så det var inte så intressant för mor med kollega, dom har ju en mognare kundkrets men brukar hitta några guldkorn ibland. Tjejen som visade kläderna där visade bland annat en kort liten vit stackare till kjol och utbrast "En liten fjortis-kjol, om det är något?", det var det inte. När de andra två, herrar i 40-års åldern, visat vad de hade med dig kom den klassiska meningen som jag tycker är så egendomlig, "det är bara att plocka och känna och klämma", precis som alla andra gånger jag varit med på inköp. Sen fnissade han lite och höll upp en tunika, med spets kring halsen, framför sin rättså bastanta mage..
..och jag såg att han tänkte "Om man ändå var född i en kvinnokropp.."


Alternativt levande begravd.

Idag har jag alltså varit på gymmet första gången sedan gymnasiet (som inte räknades eftersom det var där jag satt när jag "glömt gympakläderna hemma"). Jag och Sofia knallade in som vilken van body builder som helst, om än en en skoliosrygg och en som tycker hon ser ut som en flodhäst. Sen satte vi igång, det första jag gjorde var att cykla. Sofia sprang på löpbandet men det hoppade jag över eftersom jag varken hade gips på foten eller springskor. Efter uppvärmning satte jag mig, naturligtvis bak och fram, på en arm-maskin och frustade som om jag aldrig gjort nåt annat i mitt liv. En biffig tjej tittade snett på mig tills Sofia sa åt mig hur jag skulle göra. Jag tänkte tanken att mörda bruden, antingen sätta hennes hals mot ett par stänger jag såg bredvid mig och trycka till eller att styckmörda henne och mata änderna vid kajkanten med hennes muskler.

Den som kommer och spänner sina vältrimmade kroppar framför spegeln när jag är på gymmet kan dra åt helvete.


hemtjänstn

.. Jag verkar ha tänkande mjölk hemma.

Idag hatar jag att jobba och ännu mer ogillar jag att jag lovat Sofia att börja träna ikväll, så sakta men säkert ångrar jag allt jag sagt. Kanske beror på att jag innerst inne inte tror på mig själv när det gäller body building.


Nu har jag varit bortskämd, skulle behöva bosätta mig i en liten stuga ute i skogen på avvänjning.


Mjölk och korv!

Jag uppdaterar igen. Nu när jag stod och lagade lasagne fick jag ett plötsligt mjölksug. Jag hällde i mig den sista skvätten från det ensamma stackars mjölkpaket som stod i kylen och tänkte i all hast "jag borde köpa en liter mjölk varje gång jag köper en snusdosa". Om jag börjar göra så skulle jag kunna dricka en liter om dagen och må som en konung.

Att förena nytta med nöje.

Fredag söp jag, lördag sov jag och idag har jag sovit och ätit litegrann.

Imorgonkväll ska jag och en annan Karlsson börja träna. Styrketräning har aldrig riktigt varit min grej men har man en Karlsson vid sin sida kan det nog inte bli dumt. Sen tänkte jag och Lina ta med oss ett barn, Alva, till simhallen på tisdag. Då har jag också fått ta av mig gipset officiellt. I helgen har jag ju mest sovit så då har jag haft rätten att fuska en del. Typ på dansgolvet.


Mange

Eftersom mitt liv består av att läsa skit om kändisar blev jag mäkta besviken för ett par dagar sedan. Nu finns det bara en sak jag lever för och det är Magnus Uggla.

Jag storhandlade i eftermiddag, det känns lite som att jag blev rikare efter det. Nu slipper jag tramsa i mig sillen ur burken jag köpte för två år sedan till exempel. Jag tror kan slänga krisburken.


Jag får klaga

"Nästa gång rotfyller vi!", det är en stående replik jag får höra. Imorse fick jag bara rotfylla en av de tre. Den andra rörde han inte alls och den tredje tappade han ur på diverse delikatesser som är av en annan värld. Infektion.

Det hade kunnat gått värre än vad det gjorde, det vet jag.. Men jag less på att gå runt som en halvtrasig människa. Jag trodde att det skulle gå snabbt att ordna till det här men alltid är det nåt som är trasigt eller gör ont och varje gång jag går till tandläkaren tror jag att nästa gång blir den sista. "Du får en ny tid om en eller två veckor.. Eller vi säger tre för säkerhets skull.", säger han när jag går därifrån med en stor sten i magen.

Och att de där jävlarna fortfarande kan åka omkring på en motorcykel gör att kräket står mig upp i halsen.


Ikväll ska jag se avsnitten av Mia & Clara som jag missat. Det är ju nåt i hästväg!

Blixtar och dunder

Jag steg upp tre på eftermiddan igår, gick och la mig 19 igen och somnade på momangen. Imorse ringde jag kontoret och frågade när jag skulle börja jobba men ingen visste och ingen kunde kolla. Eftersom jag vet hur man gör cyklade jag dit och och det var inte förrän klockan ett mitt pass skulle börja. Tänk vad bra vikarier dom har på de där bygget! Sånna som kan kolla ALLT som ingen annan kan.

Nu är jag hemma igen och ska ta tag i mitt andra jobb. Fixa försäkringspapperna och kanske cykla ner på stan med min trasiga telefon. Skönt att vara uppe med tuppen, det är till och med mörkt ute fortfarande.


RSS 2.0