Spriten och livsglädjen

Ikväll händer det. Jag är hemma hos mamma och pappa som ska på middagsbjudning. För inte så längesedan stod jag och sminkade mig inne i badrummet med mamma, pappa steg på och hoppade in i duschen. Nu lyssnar jag på den gamla goda "Innan mörkret faller", en låt jag hoppas på att få uppträda till i afton. Det här blir kul, det känns dessutom som att jag åkt tillbaka till draggentiden, den gamla goda.


Senare ikväll ska jag hem till Umeå igen för att dryga mig, precis som igår. Tur att man inte är värst.

Gourmet

Igår snackade jag med brorsan innan jag somnade. Han drog up ditten och datten och jag sa att jag inte orkade tänka och att jag snart, i ren lesshet på mig själv, skulle slänga på luren. När jag gjort det och dragit täcket över skallen tänkte jag konstiga tankar som att det bland annat kändes som att min madrass var en "plupp-madrass" mot liggsår. Sen tänkte jag att jag skulle sluta vara less och så somnade jag.

Idag är jag glad igen. Ny dag, nya fantastiska möjligheter.

pappersarbete

Jag har nya glasögon och ett dumt jävla huvve.

Imorgon är jag ledig från jobb, jag ska dränka mig i öl och och bli lika full som jag känner mig. Just ikväll är jag less, fullt less och helt jävla dum i huvve.

(jag känner mig som ett par vandrande glasögon, en vandrande pinne och en vandrande finne)

Mormor och Inge

Ikväll blev jag bjuden på paltmiddag hemma hos Inga-Lena, Alf-Gunnar och Lena. Lenas mormor och Inge kom på besök för att berätta att dom köpt sig en ny bil. En Citroën Picasso, grå-metallic.


Ruttet

Undrar om det är jag eller någon annan här på kontoret som håller på att ruttna inombords. Jag tror inte att det är jag, vet bara att jag kommer få en skikass lön nästa månad så i oktober ska viga mitt vidriga liv åt.. Jobb och sjukt tidiga mornar i snorblåst. Det är då jag mår som allra bäst.

I helgen är det åter igen en sån där "Spölands-fest", en sån då alla gamla klasskompisar ligger med varandra hit och dit. En sån kväll då alla krälar i spyor och springer till skogs, i bara strumplästen, för att aldrig, aldrig mer komma tillbaka. Det brukar kunna bli förbannat roligt.

Kanyler

När jag och Lina gick på stan och plötsligt såg blodbussen stå på torget traskade jag in precis som jag brukar.. Och precis som det varit de två senaste gångerna jag blivit impulsmodig blev det även nu.
Första blodlämningsförsöket lämpade sig inte eftersom jag hade varit utomlands för nära inpå. Det andra likadant och idag fick jag inte lämna eftersom jag har bruten fot. Nu när jag steg innanför lägenhetsdörren funderade jag ett snabbt litet ögonblick på att dom kanske sett att jag har AIDS men inte vågar berätta det.

Direkt jag får bort det här stora patrasket ska jag knalla ner och låta dom sätta sprutan i armvecket på mig.


Ta tre

Jag köpte tre snusdosor går. Dom skulle räcka till morgon och jag trodde hela natten att jag hade koll på grejen. Imorse trodde jag också att jag hade koll men tydligen har jag tappat bort två av dom och den tredje dosan är fylld med utlagda. Inte ett dugg förvånad, den här visan drar jag varje helg.

 SCORE!

Tre lårbenshalsar senare..

Efter en kväll i blod och brutna lårbenshalsars tecken tackar Karlsson för sig och tar helg. Skål!


XNX:n

Shit, jag är bäng i hjärnbögen..


Inte kräks man för vad som helst..

Nu när jag steg innanför dörren till mitt trapphus stod Ruth, fortfarande min uråldriga hyrevärd, och sopade grus från mattan. Jag önskar att hon hade sagt det hon såg ut att tänka.. "Bra att du kom hem, då kan jag låsa dörren för natten".

Att jag blev förbannad imorse gör ingenting längre. Jag har först och främst kommit fram till att jag har högkostnadskort nu, och sen träffade jag Richard på stan. Han gick med Eckö som hade ett erbjudande till mig, ett erbjudande som löd "Ska jag skriva upp dig på gästlistan till Winnerbäcks spelningar i Umeå?". Ja, sa jag.

Kräks

Kom just från sjukhuset där jag skulle på nåt som hette "Klinisk koll" av foten. Det kan ju vara värt tänkte jag.
Anmälde mig i luckan och kände med en gång att jag ville kräkas på kvinnan som satt bakom glaset. Hon sa "det blir 300 kronor tack".
Jag hade inte 300 kronor på mig och fick ett inbetalningskort som tydligen kostade 50 kronor att skriva ut med deras uråldriga skrivare.. Kanske var det kvittot som kostade också, jag vet inte, men två papper fick jag i alla fall.

Satte mig i väntrummet och blev uppropad ganska omgående, fick då bara byta stol och sitta på den i tio minuter. Sen var det min tur. Jag gick in till en läkare (eller vad det nu var) som frågade HUR JAG GJORDE NÄR JAG BRÖT FOTEN. Sen drog han i den hela för att sedan dra lite i den trasiga. Efter det frågade han igen hur det gick till och hur länge den varit bruten.
Exakt samma frågor dom drog första gången jag var där, så snacka om att vilja tjäna pengar på oss olycksfåglar. 300 spänn för besöket, 25 kr för kvittot, 25 kr för en faktura (och 30 kr tur och retur för bussen). Vad fick jag ut av det här då? Faktiskt ingenting. Och framförallt, vad fick dom ut? Jo, 350 spänn.. Kanske köper de vinster till den kommande fotbollsturneringen för personalen eller ett par nya Crocks.. Jag vet inte.

3 veckor till nästa gång dom ska fråga mig, då är det väl nästan dags att börja planera inför julfesten. Köpa glitter och prinskorv.

Snabbsadeln

Ikväll har Lena och Krisse varit här och hjälp mig med gitarren så nu blir det bara sömnlösa nätter för Thomas "den undre" i fortsättningen. När vi sagt tack och adjö låste jag dörren och innan jag hunnit slå igång tvn ringde det på igen..
-Förlåt, jag glömde min sadel.. Sa Krisse i öppningen.

Krisse har alltså en löstagbar cyckelsadel (en snabb sadel, för de som vill veta) som han tar lös varje gång han går in till folk. Det tycker jag är förfärligt kul.

Gräddbakelsen

Som min spanska kompis Räkan skulle sagt i den här situationen; "Har man sagt A får man säga B, sen får man C vad D E".. Eller så kan man säga nåt om "Att äta kakan och ha den kvar". Man skulle nog också kunna lika alltihop med en bakelse som har allt för mycket grädde på toppen, nästan så att den hinner surna innan man kommit halvvägs.


TV-spel

Ännu en bra lördagkväll utan öl. Vi har ätit och spelat "Duck hunt" mest hela kvällen, långtråkigt att ens försöka sig på en varvning.

78841-11

Trampa som på en liten matta

Jag önskar att jag kunde jobba som handläggare på nåt försäkringsbolag ett tag. Jag skulle vara vidrig, göra alla som på något sätt skadats så upprörda att dom nästan tar livet av sig och jag ska prata grekiska. Sen ska jag trampa sönder de skadades kroppar lite till.

Också ska jag skriva brev som "Av de samlade uppgifter som vi tagit del av är vår bedömning att den okända mopedisten inte är att anse som vållande till trafikolyckan. Ersättning kan därmed inte lämnas för dina sakskador såsom skadad cykel, kläder, glasögon och förlust av mobiltelefon. Vi rekomenderar dig att se över dina möjligheter", och det där brevet ska jag ha haft roligt åt när jag hittat på, trots att flera vittnen, bland annat poliser, skickat in utförliga beskrivningar på hur olyckan i just den frågan gick till.

Efter jag skickat brevet skulle jag trampa på dem ännu mer och gapskratta de olycksdrabbade i ansiktet, öga mot öga, och säga "HAHAHA, trodde du verkligen att du skulle få någon som helst hjälp av mig, ditt äckliga, vidriga as?"



Här går man och betalar en sjuhevetes massa pengar, bara för att få hem massa obegripliga papper om att "Här ska inte betalas ut några pengar! Här ska vi göra det så jobbigt, oförståeligt och förjävligt som möjligt för dig.. Gå och dra nåt gammalt över dig och kom fram igen när ärendet är avskrivet."

Tack!

Ingen som helst förståelse för mig som tar hand om din mamma.

Idag, min enda sovmorgon under veckan, blev jag väckt av att dörrklockan ringer. Det är inte ofta den gör det så jag rusade upp naken men med täcket runt mig och öppnade för Jehovas. Direkt de började tjabbla sa jag att jag jobbat natt och att jag inte var ett dugg intresserad. Det som fick bägaren att rinna över var att den enda lilla förståelsen jag fick var "Ja, du ser lite nyvaken ut", sen skrattade dom lite och fortsatte pracka på mig Bibeln och Tidningen. Jag sa "Nej, jag har läst allt det där" och stängde dörren framför nosen på kvinnan närmast öppningen.


Mangla

Idag sa min bästa tant, fisförnäm och på 94 bast, något så klockrent som "Det enda rätta vore ju att  kapa deras huvuden och servera fat". Detta sa hon när vi snackade om killarna som körde på mig med bågen i juni. Tänk att man alltid kan lita på Greta.

Mina 25 kronorslakan från IKEA blir så skrynkliga när jag tvättar dom att de inte ens räcker över sängen nu mer. Undra om Ruth, hyresvärden och lika gammal som gatan, varit ner i tvättstugan och kollat.. För nu står det plötsligt en mangel där och den måste ju vara till mig.

25 millimetersgaddar

Just det. Tandläkarn. Det var ändå rätt spännande att vara där, att jag inte kände något t ex. Det tandläkarn gjorde var att borra hål, utan bedövning, på baksidan av mina tre utslagna (och halvtaskiga) tänder och stoppa upp små filar som liknade konformade knappnålar längst upp i roten. "25 millimeter" sa han, upp i näsan tänkte jag. Sen drog han in och ut de där stickorna flera gånger och "vips! där kom pulpan! Lika ruttet som allt annat här inne. Luktar det gott?" Hundskit tänkte jag. Nästa gång jag ska dit är om tre veckor, då ska det rotfyllas in i döden.
Innan jag gick därifrån tjockade han in lite bakteriedödande medel och korkade igen.

I eftermiddag åkte jag till Ante och Fanny. Jag köpte en longboard och åkte lite med min gipsade fot innan vi lagade till köttfondue, nåt som jag trodde att bara föräldrar gjorde sent om kvällen på 80-talet. Gott och typisk schweiziskt.

Tandplock

Kom just hem från tandläkarn där det mest innebar hundskit.. Men ack så skönt det var att bli av med helvetet. Nu går jag och lägger mig igen, väntar på bättre tider, framförallt efter en snus.


Surfsocken

Surfsocken är det bästa jag kan ha för att inte störa Thomas "Den undre". Eftersom det låter som att jag har pumps när jag går omkring med gipset på parketten har jag lagt ut en gammal innersocka (från pappas skoterskor) på golvet. Den surfar jag på vart jag än ska ta mig.

Igår kräktes jag den gamla klassikern "drink i hink", fresh!

Sugfredag

Det här börjar kännas riktigt bra. Om vi räknar på de senaste fem helgerna har jag haft endagars fyra av dom. Förra helgen körde jag på stort och ölade både fredag och lördag, och då var det inte vilken fredag och lördag som helst, då var det de som jag gick omkring på dansgolvet med bruten fot som ägde rum. Och lite roligt ska man väl ha.

Ikväll när jag jobbade gick det så jävla snabbt. För det första så är ju jag väldigt snabb och duktig men sen så hade jag sällskap i tre timmar. Spoook satt i bilen och väntade medan jag gick in och nattade tanter.

Har just gjort den vanliga bloggrundan hos Schulmans, Magnus Uggla och alla andra på favoritlistan så nu är det väl dags att gå till sängs antar jag.

Chefen och jag

Jag gillar att en av mina chefer ALDRIG kommer ihåg mig. Hon frågar alltid vem jag är när jag hejar precis som vanligt, eller som man gör om man har träffats lite nu och då i ett halvår. Hon måste ju vara dum på nåt vis.


En olycka kommer sällan ensam..

Foten som jag har gått och trampat omkring på i tio dagar var inte stukad.. Den var bruten, så nu ska jag gå med gips i sex veckor. Holabandola!


En nypa trams.

Varenda jävla gång jag loggar in på det här stället skriver jag fel lösenord första gången. Det är kallt som i graven.

I lördags blev det heller ingen taxiresa för Karlsson, hon värderade cykeln mycket högt istället. Sov dåligt för att jag lämnade cykeln utanför MAX i fredags och sov dåligt för att jag betett mig som en barnrumpa i lördags. Igår fläskade jag i chips och äppelkaka inför den kommande morgonen som idag är nu. Jag accepterade att jobba jour utan att få betalt och det ska jag döda chefen för..

Rekryteringsenheten ska jag ringa idag. Det verkar som att jag inte kommer att ha något jobb alls i höst och hur ska jag göra med Etnologikursen? Bör jag läsa klart den eller glida på hårt arbetade vårdpengar ännu en kall vinter? Jag avlider snart och det här är första dagen jag bär långkalsonger i höst. Skit åt hela högen, jag borde också åka till Uppsala nån helg för lite rajtantajtan.

Tango

Jag lyckades inte med taxibråket inatt. Fel nummer ringde jag och hamnade i en taxidirekt-taxi istället för de som kör färdtjänstsresorna. André kände dessutom chaufförn så det var ingen vits att fortsätta den lilla diskussionen jag påbörjade redan innan jag satte mig i framsätet. Ikväll tänker jag ta cykeln och det brukar ju också sluta lite hur som helst.

RSS 2.0