Cheriffen ringde

Cheriffen ringde, hon ville ha tillbaka sina ungdomsår.

Jag tackade just nej till ca två timmars arbete. Du som tycker det låter dumt kan ju räcka upp en hand, plocka ett äpple, eller två, och sen ta ner dig själv på jorden igen. Chefen påstod att jag var för gammal för att fara på brännbollsyran. Jag tycker Chefen är för gammal för att ens yttra sig om det.

Sexan

På mitt jobb är alla sidor, där ordet "sex" förekommer, spärrade. Det är ju ganska värt när man ska tjyvgöra lite pappersarbete på arbetstid. Typ kolla a-kassan och skit.


Två stakar filé

Vad gör man när man fått två körvar fläskfilé av Mormor och Morfar?

Det ädla paret och morsfars var på besök idag. Jag fick hjälp med lite av varje, bland annat satte fars upp stringhyllan som legat och tagit plats i ett halvår. Det enda problemet vi riktigt fick var att pappa, 110- kilosmannen, var för lätt för att borra hål i betongväggen. Han bad mig hålla fast honom och det gör han inte i första taget.

På ett sätt är det ju bra med tjocka väggar då jag kan föra ett jävla dunder och brak utan att grannarna på sidorna störs. Men så var det ju det där med taket och upphängningen av lampan. Borrmaskinen for igenom likt ett spjut och säkert ut på grannens parkett. Inte underligt att jag själv förstörs lite av parets levnadsglädje vid 20-21-tiden om kvällarna.

Dock vet jag att jag kan leva med det, jag har ju trots allt två bamsingar i frysen.

Tänk att bli 65

Här är en liten, liten uppdatering från helgen.

I fredags var jag på personalmiddag för att avtacka en 65-åring. Det var tacobuffé på droskan som var grejen. Efter maten, då alla blev roligare och roligare, kom mors och fars och hämtade mig, plockade upp Fille och åkte till Vännäs för att äta popcorn och sova över. Lördagen var iskall vid ett loppisbord med bland annat stringtrosor för 35 spänn, något jag inte riktigt ville stå för. Däremot vill jag påstå att jag har lite av universums härligaste mormor.

Lördagskvällen spenderade vi på plaza med bland annat Glesbygden. Jag köpte noll öl där, något jag borde göra till en ofta förekommande vana. Sen att vi for på efterfest på verket efter 2-snåret, köpte öl och drack gratis redbull, kanske man mer eller mindre borde göra till standard.
Söndagen var jag nedbäddad i sängen, vaknade nu i natt av att jag hade somnat. Då borstade jag tänderna, släckte ner och slocknade igen. Vädligt gött, vaknade 8 imorse och var speedad.

Tapeterna är uppsatta, mors har möblerat om och jag vill nog aldrig mer gå hemifrån. Möjligtvis för att köpa en kopp kaffe eller en bärbar dator som gör sig snyggare än 1000-kilosklumpen, men annars så är jag nöjd. Passar ju dessutom utmärkt nu när jag snart ska vara kattvakt till min gammkisse.

Jaa, tänk er vad skönt det skulle vara att gå i pension.

Spotta blod

Jag är inne i försäkringssvängen igen. Ett år sedan jag blev påkörd av en satan till motorcyklist och än så länge har jag inte sett susen av någon empati och medkänsla från de så kallade försäkringsbolagen. Det enda jag hör i luren är trötta damer i högre medelåldern som sitter och snurrar, fiser och klimakteriesvettas på sina kontorsstolar. Rökt ciggaretter har dom gjort sedan stenåldern.

Jag har blivit av med tre tänder, grävt upp tandrötterna upp till näsroten, skurit i tandköttet, spottat blod i ett år och knaprat värktabletter. På kuppen har jag fått fula (nåja..) tänder i porslin (samma material som man gör toalettstolar med för övrigt). Nästan så att det hade varit mer värt att bli av med en kroppsdel (nä, tänder räknas faktiskt inte som en del av kroppen), typ en tå. Då hade jag kanske åtminstone fått ihop en månads gratis boende.

Nu får jag små, små slantar eftersom de flesta anser att jag var vållande till olyckan. "Som plåster på såren", som försäkringsbolaget så fint sa.

Såklart att det var mitt fel! Jag cyklade ju över ett övergångsställe då en motorcykel kom körandes i 60 km för fort! JAA!

Invigning av det nyslipade golvet.

Ja, som några av er redan vet så ligger min lägenhet lite i otakt. Varenda pinal är i köket. Den stora hyllan och tusenkilo-skåpet står inpressade tillsammans med sängen i hallen och mitt för garderobsdörren står min soffa på högkant, rätt upp i taket.

Igår kom jag hem vid 19-tiden. Mamma skjutsade hem mig för att titta på golvet och se efter vart det skulle kunna tänkas finnas plats för mig och en madrass inför natten. Jag bad henne vänligt om skjuts till konsum för att köpa mig en tidning, någonting för att dryga ut nattens hårda timmar med.

När morsan åkte hem vandrade jag mellan grejer i en timme. Jag satte mig på diskbänken, enda platsen att vila mig på. Ställde mig lika fort och tänkte "Pappersarbete". Kom inte åt papperna eftersom lådan var vänd mot fönstret och inspärrad mellan ett databord. "Madrass i garderoben" tänkte jag. Den som var igenbommad av soffan. Fingrade ut den sunkiga dynan och testade lägga den under ett av borden i köket utan bra resultat. När klockan närmade sig 21 ville jag se på tv. TV:n som stod bredvid städskåpet, bakom den stora fotöljen. DÄR gav jag upp. Gick in i badrummet, tittade runt toalettstolen. Runt avloppet i duschen såg det fräscht ut. Där styrde jag undan två nattuksbord fyllda med tidningar och skräp, la ner madrassen och bäddade.

När jag gått isäng började jag fundera på nyckeln. Min extranyckel hade jag lånat ut till golvsliparen och TÄNK OM han har tappat den. Eller TÄNK OM.. Tänk.. Tänk.. Tänk..

Jag steg upp igen, gick runt lite, tog ett glas vatten samtidigt som jag inspekterade den nyslipade parketten. Attans, balkongdörrens handtag var inte rejält stängt. Inte ett av de stora fönstren heller. Golvet var fortfarande fuktigt av första lagret med lack men det kunde inte stoppa mig.

Dörren och fönstret gick i lås samtidigt som invigningen av golvet var gjord.

Förena nytta med nöje är dagens melodi.

Dagens erbjudande var bland annat en mindre nackspärr, tömmning av sophinkar och jobb från 16 till 21.30. Jobbet i sig har ju rätt så smaskiga saker att ge mig så än är jag inte deppad. Snarare råpeppad på vad tiden EFTER arbetet kan tycka att jag behöver. Kanske lite rockabilly, kanske inte.


Att gotta sig..

Jag har en garderob i min hall som jag ofta glömmer bort. Ibland, någon gång i månaden eller så, står jag tillräckligt nära för att tänka "Ja, just det ja. Här har jag ju också lite saker.." och så öppnar jag dörren, gräver runt bland lite bråte och tittar uppåt där bland annat ett tält och en madrass har fått sin plats. En halv minut senare stänger jag igen, myser till lite inombords och är jättetotallynöjd med allt vad livet har att erbjuda.


Alkohol och Alzeimers

Jag har, efter ett och ett halvt år, blivit inbjuden på introduktion för vikarier inom hemtjänsten. 2:a och 4:e juni ska vi samlas för att gå igenom avtal, sekretess, bemötande och frånvaro. Säkert alkoholpolicyn också. Vi får nämligen inte nämna orden alkohol eller personalfest på vårt kontor eller inom kommunens lokaler, så just för tillfället hänger det en lapp på kontorets toalettdörr, anmälan till "kvällsträff".

Har ni förresten hört att Karlsson gått och fått en ytligare släng av Alzheimers? Och har ni hört att hon är fast i betapet-träsket igen? Mina gamlingar brukar säga att de löser korsord för att hålla igång hjärnan. Jag tror på dem, men när jag blundar för att sova är det jag ser på insidan ögonlocken en enda stor bricka med fem-sex ord som jag måste lösa innan jag slocknar. Som att räkna får fast med lite mer tankeverksamhet inblandat.

Och på tal om Alzheimers.. Rockbillyn är på fredag, inte lördag, så nu gick en hel veckas planering i stöpet. Skönt!

Det sargade golvet

Då var det dags. Efter fem månader av tjat har jag äntligen fått en tid då golvsliparn ska komma. Han kommer på tisdag och rör upp det sargade golvets yta till ett virvlande damm upp mot de 90-talsfärgade väggarna. Någon dag därefter ska jag, mamma och pappa-Karlsson sätta upp tapeterna som köptes innan jag flyttade in.
Någon dag, som kanske inträffar samma vecka, samma månad eller samma år. 

På lördag är det rockabilly på Scharinska. Hoppas att det inte blir tapetsering dagen därpå.


En vintervit rumpa

Trevlig helg har det varit. Scharinska och lite egenmys på fredagen och stugan med Karåll, Vicke och Liam på lördag. Lördagkvällen spenderade jag på en buss innan jag for till Lena och Frida för att se Dolly på TV.

När dessa brudar drog på fest gick jag för att hämta cykeln. En cykel som absolut INTE stod där jag hade för mig att jag lämnade den. Istället stod den utanför min tidigare sovplats, bredvid en helt avdäckad kille som låg på asfalten och visade sin vintervita röv för hela Umeå. Då cyklade jag hem och la mig.


RSS 2.0