Den sociala biten på några dagar

Från att nästan fyllt i ansökningsblanketten för att få socialbidrag
till att få jobb inom kommunen och en jacka med "Socialtjänsten" tryckt på röven.
Är inte det ett ganska stort steg på karriärsstegen?


Gympasalsgolv

Ja, det här med gympan. Nu känner jag mig inte bara svettig och illaluktande,
det känns som att jag legat och vridit mig i en dammsugarpåse också.



Karlsson, det är väl jag det.

Jag väntar på att riset ska koka färdigt, efter det ska jag och Miriam fara på träning.



1. Ta fram din mobil.
2. Bläddra slumpmässigt i din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv smset som svar på frågan.
4. Gör likadant på varje fråga.


Vad skulle du säga om din pojkvän/flickvän var otrogen?
Åh Karlsson. Jag vill vara med dig!

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Vad gör Karlsson idag?

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Jag har tagit ett bord

Vilket sms blev du mest berörd av?
Porres tjej fick ta de

Vad säger din pappa innan du går och lägger dig?
Var är du Karlsson?

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Karlsson! Ska du med ut ikväll?

Vilka ord ska du säga till Gud när du kommer till himlen?
Vad är planen exakt? Jag är råtaggad på er tjejer.

Vad vill du höra mest av allt?
Ja blö. Så inga barn här inte

Kattvakten

Annika och Micke kom med katten igår. Eftersom hon börjar bli vuxen och väldigt sugen på att ligga trodde jag att natten skulle bli fruktansvärd. Lite med tanke på att jag är ovan att ha en skikande tjej i lägenheten men också för att jag inte har några dörrar jag kan stänga in henne bakom. Natten gick otroligt bra, tror nästan inte att jag blivit så väl uppskedad förr. Hon sa inte ett ord och sov lika länge som mig, så imorse läste vi tidningen tillsammans i sängen.
Jag behöver nog inte mer uppmärksamhet än såhär.

Andreas och Fanny har flyttat hem. Det känns bra att dom äntligen förstått att Stockholm inte är någonting för dem. Ska ringa Ante nu och se om han skulle komma hit eller om han ska köra EU-moppe. Kommer han inte får jag väl lov att umgås med Forsman en dag till, hon är ju lite tjatig den där tjejen.



Olle, har du det bra i Kinaland?

Vilande mormor i hemmet

Just för tillfället har jag blöta kläder i tvättstugan, en sovande Mormor i sängen och en otrolig längtan till både middag på restaurang och tantgympa efteråt. Vilken händelserik vardag!

Det roligaste med Mormor i sängen är att hon tagit av sig hörseln. Med andra ord har hon kopplat bort inplantatet så hon inte märker att jag spelar hög musik och lite betapet i väntan på att kaffet ska ha gonat sig färdigt i kannan.

Tantgympa

Karlsson har börjat motionera igen. Det första riktiga träningspasset gick av stapeln ikväll kl 18.00 i Hagaskolans lilla gymnastiksal. Det var jag, ca 10  kvinnor i batikmönster och en man i 55-årsklassen, precis som jag vill ha det - Korpengympa. Jag fick flashbacks från tiden då jag tränade som bäst; fräck musik, möte med svettiga innebandykillar innan och möte med fräscha innebandykillar efter.

En annan rolig sak som hänt under dagen är att jag kommer få en schemarad på jobbet när min sjukskrivning är utgången. Jag har jobbat så mycket att jag gått och blivit "lasad". Det känns precis som en sommaräng och det gillar vi ju.


En fest

Vips så ska vi fira en födelsedag ikväll. En kille som jag riktigt "chattade" med, säkert någon gång på 90-talet, fyller år.
"UmeKillen" var hans namn, 5B:s klassrum var platsen och funplanet var sidan på WWW. Spännande.


Urspårning

Hemtjänsten var här igår. Personalfesten blev så bra den kunde bli och maten räckte till allihopa plus att jag själv både har mat och sprit för en vecka. Eftersom dom lite äldre i gänget fortfarande äter jordnötter vid festliga tillfällen har jag även två påsar av sånt att bjuda på när jag får besök.

Två gånger i mitt liv har jag dansat seriös bugg och dessutom trott att jag var en jävla lirare på det. En av gångerna var i natt.



Fippan, Jag och Emma.


Bögflugor

Den här veckan har jag varit på skolan två dagar. Det var ju för mig uppdateringar av föreläsningar som jag redan varit på men med den nya läraren var det mer intressant nu än första gången. Kanske beror det också lite på att jag är mer motiverad till att lära mig nu. Föreläsningarna handlade om begrepp kring klass, sexualitet, ålder och Queer.

Bland annat berättade vår lärare att hon varit och föreläst om "Queerteori" inför lärarstudenter i Örnsköldsvik - Staden som för övrigt blivit utsedd till Sveriges mest homofientliga stad två år i rad. Innan föreläsningen var slut hade flera personer rest sig upp och gått ut ur salen. Det känns ju fantastiskt att dessa människor kanske blir lärare till VÅRA barn.


Vi snackade också lite lätt om att det har forskats om homosexualitet på djur. T ex. så har man efter en liten studie på (genförändrade) bananflugor av manligt kön kommit fram till att de blir bögar när man värmer upp deras omgivning till en viss temperatur.
Visst tänker du nu att vi människor har mycket gemensamt med just bananflugan? Och om du är hetero, visst känner du att du tänder till lite extra på det egna könet när du åker på semester söderöver?


Dödsdomen

Ja, det var ju tur att jorden inte gick under idag. För ensam, det blev jag.

MEN
Ikväll är det vuxenmiddag klockan 20, imorgon är det Juttilunch på skolan och på kvällen är det storstäd av lägenheten inför lördag då några friska fläktar från jobbet ska komma och gå på galej.

Så mycket roligt har jag inte haft planerat på länge. Det behövs verkligen en Tomas "den undre" för att hålla en sån här blogg vid liv.

Vilken fest

Klockan är 02.17 och här sitter jag och väntar på den som ska tillbringa tiden då jorden går under med mig. Vad trevligt!

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1293738/forskare-i-morgon-gar-jorden-under

Inbrott

När jag kom hem från skolan idag tyckte jag mig känna att någon hade varit inne i lägenheten. Varför jag tänkte så var för att datorn var igång när jag gick hemifrån och avstängd när jag kom innanför dörren. Även en lampa som jag aldrig tänder i vanliga stod och lyste i all sin prakt.

Eftersom det här är lite av min största skräck kollade jag naturligtvis igenom alla skåp (iof inget ovanligt att Karlsson gör), under sängen och bakom soffan men hittade inte en jävel. Jag ringde mamma och Emet och förklarade. Sen ringde Drickard så jag passade på att fråga honom vad jag skulle göra, han kan och vet ju nämligen det mesta.
"Jo, jag har ju sett en film där dom satte tejp längst med dörren för att gillra en fälla. Om någon öppnar lossnar tejpen och du vet att någon har varit inne", sa han, så jag tejpade naturligtvis fast balkongdörren och gick in i duschen för att göra mig klar till bion jag ska på senare ikväll. "Ytterdörren måste jag ju ta när jag gått ut och låst", tänkte jag.

Efter duschen tappade jag snusdosan på golvet i hallen. När jag plockade upp den hittade jag även några skruvar och lite borrdamm nedanför en trasig lysknapp som jag klagat på till Vaktmästarn i ett par månader.
Det var alltså Vaktis som var boven i dramat, och här har jag suttit och kollat över axeln var och varannan minut i flera timmar.


Sista månaden innan väggen

Igår eftermiddag när jag låg och latade mig i sängen kom jag plötsligt på att det var mindre än ett dygn kvar till skolstarten.
När jag kom till Universitetet idag insåg jag hur trevligt det ska bli att spendera den sista månaden av sjukskrivningen bland lite folk, kaffe och rutiner. Skönt att ha tider att passa till exempel, det har jag inte haft på två månader.

Det visade sig också att de två spalliga gossarna Gustav och Torbjörn går i samma klass, bara det är ju roligt!

RSS 2.0