Tequilatandkräm

Tandborstningen blev lite komplicerad imorse. Jag öppnade en ny tandkrämstub, preparerade borsten och stoppade i käften. När jag kände att jag ville spy i munnen kom jag utsökt att tänka på Minttu.

Hur vore det om jag hade tänkt ett steg längre när jag köpte tandkrämen? Hur vore det till exempel med en tandkräm med smak av Tequila? Vilket sjå det skulle bli i badrummet om mornarna. En kräk här, en kräk där..



Ikväll har jag jobbat mitt sista pass innan en semester på 6 dagar. Jag har köpt öl, jag har köpt Minttu (black!) och jag har packat väskan med kläder. Ser inget annat än ett vansinnigt håll-i-gång i backarna. På återseende!

Skilsmässa

Jag skulle behöva någon som hotar mig till livet nästa gång jag testar matte-b.
Nu är helvetet över och jag mår genast mycket bättre. Betyget blev IG, studs på den!

Männen i mitt liv

Undra sa flundra om mannen i mitt liv-1 hade klätt upp sig för min skull idag när jag svettig kom flåsandes upp för backen på cykeln. Ny frisyr i ansiktet och ett par vanvettigt snygga skor, är inte det som klippt och skuret för en singeltjej som mig? Jag blev helt till mig i trasorna.

En annan ganska rolig sak idag var att jag såg grannen i huset mitt emot stå och pumpa musklerna med hjälp av hantlar medan hans tjej satt tittade på. Är inte det kärlek så säg!

Giftermål

Matte B, vill du gifta dig med mig?

Idag efter jobbet hade jag tänkt att läsa lite i matteboken men somnade med den upp och ned halvliggandes i sängen. Min kropp är inte gjord för att räkna ekvationer, jag förstår inte vad man ska kunna det för och jag får nog allt lite ont i magen av att jag inte kommer ihåg ett skvatt av matte A. Varje måndagkväll fram till i maj ska jag alltså sitta i skolbänken och bli frustrerad, men klara det, ja det har jag allt tänkt. Ikväll är det lektion nummer två med genomgångar från gymnasiet.

Kola

SATAN. Lina la in ett veto ikväll så nu är det bara att dra på sig klänningen, sprätta ölen, gå på scharinska och vara glad. Jag som skulle vara hemma och ta det lugnt ikväll. Pengarna rinner genom fingrarna på mig, jag lever fortfarande med mottot "spendera pengarna som om de vore de sista" och det vore ju bra att sluta med.

Såg lönespecifikationen för januari igår och det är ju som om någon högre makt har varit med i spelet. Kan bara meddela att jag i princip tjänat in hela den bärbara dator jag köpte (i början av månaden) genom att kolla igenom alla jobbpapper sedan 2007. Lurendejare till chefer + en anständig och seriös kvinna = fett med kosing för karlsson.
Pengarna de missat är inbakad i den kommande lönen. Mmm.

 Imorgon ska jag på Bella och Elins examensfest. De är färdigutbildade som slöjd och bildlärare!

Det här med att förtränga saker

Min mamma har haft bröstcancer. Jag minns ingenting alls av den tiden, bara att jag var jävligt rädd och att mamma låg i sängen flera dagar eller veckor i stäck utan hår. Kanske var det månader. Jag minns inte om jag frågade någonting om hur hon mådde. Kommer heller inte ihåg om jag hjälpte henne de dagarna hon inte orkade. Jag minns bara att jag inte ville veta av sjukdomen, att jag inte sa så mycket om den och att jag var jävligt rädd utan att säga någonting alls.


Ikväll städade jag ett skåp där jag hittade den här texten skriven på högstadiet



Cancer, vi kallar honom Cancer.
Han totalvägrar
när vi säger att han ska försvinna
och lämna oss ifred.
Han har greppat tag om hennes blod,
bitit sig fast i hennes leder,
tvingat henne att ligga och slitit låss hennes hår.
Hennes revben har han dragit ut, de är som en trappa
och höftbenen ser ut som vassa spjut.


Det är inte hennes kropp
och hon är inget benrangel på riktigt



Fruktansvärt hemskt att läsa så här i efterhand. När jag gick på högstadiet trodde jag nog att alla som fått cancer dör i sjukdomen, men så är det ju inte. Mamma är otroligt nog frisk idag och inte nog med det - Hon är världens bästa också.


Nobellfest

Hittade just en fantastisk bild från högstadiet. Här hade jag just tagit emot Nobellpriset i vetenskap, ett pris på
200 kr för ett häfte där jag skrivit om Beatles från början till slut. Det som var synd var att jag blev tvungen att dela
 dessa slantar med klasskompis som skrivit om insekter. Tydligen var vi lika begåvade.


Dagbokisen

I fredags skickade jag ut massmeddelande för att få hit lite folk att bjuda på tårta. 25 fick inbjudan och 12 kom. Dock var alla här i olika omgångar så det var aldrig lika mycket fullt hus som när släkten var här i torsdags. Då kokade jag kaffe 7 gånger och hann knappt prata med en enda själ. Min äldre bror hälsade för övrigt på mig för första gången sedan jag flyttade hemifrån och det var för mer än tre år sedan jag tog mitt pick och pack och drog.

I alla fall. Jag, Bella och Elin gick på Scharinska där det var dans och folk och trevligheter och allt vad det brukar vara.. Lördagen spenderade jag med den snygga mannen i sängen och ett par öl på nattduksbordet. Det hör inte till vardagen men det var värt att fira med tanke på att jag inte sett tillstymmelsen av honom på ett halvår.
 
Klockan 19 steg jag upp till ett dukat bord och for på fest i ett gigantiskt hus väst på stan. Vi gick till REX där kön var milslång och full av mongos. Det enda rätta verkade vara att sätta sig på cykeln, cykla hem, lägga sig och snusa i sig det sista av den goda parfymen på täcket och på snubben somna direkt.

Idag har jag städat bort två dagars kalas och tömt diskmaskinen. Utöver det har jag legat på sofflocket och lyssnat på musik. En perfekt söndag innan veckan drar igång med jobb och plugg. Imorgon börjar jag läsa Matte-B. HURRA!

FALLET!

Igår föll jag år, ikväll drinker vi bier och sörplar sambuca från händerna.



Tre år tidigare.


En pensionärs liv.

Just det, imorgon fyller jag 23 bast. Tre tårtor, en knäskurning av badrummet och en runda med dammtrasan senare ligger jag i sängen likt den pensionär jag kanske gärna skulle vara. Klockan är snart 19.00 och jag börjar prompt känna mig lite sömnig. 

Om jag hade varit pensionär hade jag;
1. Kollat att alla dörrar och fönster är stängda.
2. Gjort i ordning nattmumset i form av en korvskiva, köttbulle eller en bit leverpastej. Lättillgängligt i kylskåpet ifall jag skulle bli hungrig fram mot morgonsidan.
3. Tagit av stödstrumporna och på nattskjortan.
4. Tagit av mig hörapparaten.

Nu är ju fallet att jag inte är så värst gammal, så jag:

1. Sätter igång TV:n och drar datorn till sängen.
2. Letar rätt på chokladbiten jag köpte igår.
3. Lägger mig i sängen, enbart iklädd paradisdräkten.
4. Ser på tv, snokar på internet, äter choklad och tar en snus.

Simpelt!

Anställ två - Betala för en

Under året som var har jag hunnit med en drös av aktiviteter. Bland annat har jag fått tre nya tänder i porslin.
Här är lite andra saker som hänt:

x Jag bytte bort en bra lägenhet till en bättre. Trivs toppenbra efter ett år och känner inte för att föra traditionen "flytta en gång om året" vidare. Skaffade katt som jag efter några månader gav bort till Annika för att slippa skuldkänslorna jag fick när jag gick utanför dörren.

x Jag åkte till Göteborg och hälsade på Emma, Josefin och Linda. Vi var många som kom på samma gång och bodde i det lilla huset. Krogen med lite dans, middagar med efterrätt och chips till frukost.

x I April fick farmor, efter många år med alzheimers, somna in. Det var en lättnad trots att det var väldigt, väldigt jobbigt att se farfar bli ensam. Han är en krutgubbe av rang.

x Jag var på Scharinska var och varannan helg.

x Jag var på efterfest i en båt vid kajen med mannen i mitt liv. Tappade min telefon tidigare den kvällen och kunde på grund av det inte tacka JA till en sväng över Bottenviken. Till Finland. Fick i vanlig ordning tillbaka telefonen men då var det för sent för charter eftersom båten hade gått.

x Mitt parkettgolv slipades och jag blev tvungen att sova på en madrass inne i badrummet, uppskedad av toalettstolen. Mormor, Morfar, Mamma och Pappa kom och hälsade på och jag fick två fläskfiléer istället för en blomma.

x Parkfestivalen utanför Scharinska och två dagar efter det åkte jag och Lena ner till Hultsfred. Där jobbade vi som städare och insåg att det aldrig händer igen. Någonting så ovärt och snuskigt ska jag aldrig mer utsätta mig för.
När allt var över fick vi lift till Stockholm av en snäll kille. Jag hälsade på Ante och Fanny en natt innan jag åkte hem.

x Jag trampade snett på foten jag bröt 2007 och fick tvinga till mig en röntgen. Efter många om och men erkände läkaren att den var bruten och jag blev sjukskriven i sex veckor. En vecka senare blev det operation där dom upptäckte att jag gått på bruten fot i ett år, lock och låda, värktabletter och uppgradering av sjukskrivningspapper. 3 månaders ljuvlig semester på kryckor.

x Vännäsdagarna, Gravmarksfestivalen, Täfteåfestivalen, Winnerbäck i Sundsvall, fest i Spöland, fest här och fest där. Egentligen skulle jag bara vara på Trästock på lördagen men redan på torsdagen blev jag ditlurad med Jossan och Jossan som hade en till Kryckan-Karlsson i bagaget. Vi fick bo i Bonnstan med Kalle istället för att sova i bil. Det var skönt eftersom jag hade infektion i operationssåret.

x I augusti gick min gamla klasskompis Alf bort i en tragisk olycka. Jag var på begravningen och vill aldrig vara med om någonting liknande igen. Allt var fint, men det är det absolut värsta jag har gjort i mitt snart 23-åriga liv. Finns absolut ingenting att jämföra med.

x Började läsa Etnologi A igen medan jag var sjukskriven men hoppade av direkt jag fick börja jobba igen. Plikttrogen som jag är.

x Gick på Schlagerklubben med mamma och hennes väninnor. Det var spännande men lite trist att dom inte orkar hålla ut till klockan slår 2.

x Var på paltfest med palt till middag och paltsnittar på fat som snacks. Storkokade även palt på Glunten.

x Jobbade jul och nyår men är ledig idag. Igår var jag på fest i ett hus bakom mitt jobb. Det var tråkigt till en början men slutade trevligt, trots att de jag kom dit med gick hem efter tolvslaget. Imorse ramlade jag in vid 6-tiden. Utsvulten och väldigt trött. Steg upp en stund vid 15-tiden idag men har insett att sägen är min bäste vän tills imorgon då det första arbetspasset 2009 börjar.



Mina nyårslöften blir att träffa mannen i mitt liv, slösa mindre pengar och i och med det hitta på fler mindre kostsamma aktiviteter. Kanske borde jag ta tag i mitt liv med plugg och sånt också.


Jag spår att nästa års koncept på jobbet blir "Anställ två - Betala för en"



Här kommer några nyårshälsningar från mig och några vänner!











Och Mormor, tack för julklappen! Det var gott!


RSS 2.0