ÖL-bilen

Det är fint väder ute idag.. Snart ska jag gå ut på den ekologiska altanen och dricka kaffe.



Klagovisan

Nu fortsätter klagoföljetongen, jag kan ju inte bara ge upp det här. Hur som helst;

JAG - ÄR - TOTALLY - SKULDFRI! 
Efter tre år med en liten gnagare i skallen kan jag nu titulera mig som skuldfri. Jag reste till Ghana 2006, fick låna till resan och ångrar det naturligtvis inte på något sätt. Det var en fantastisk resa med bland annat mormor och mamma i bagaget. Ingenting på hemmaplan kan jämföras med den upplevelsen men det har varit sjukt jobbigt att alltid leva på det minimala och behöva vända och vrida på varje slant jag jobbat ihop efteråt.

2007 och 2008 har jag spenderat nästan varje lediga dag bland papper, pärmar och telefonsamtal till olika försäkringsbolag. Det är inte förrän nu, våren 2009, som det gav  lite resultat. Jag fick ersättning förr ärr, den enda ersättningen jag fått.

Första bomben var när jag fick veta att det "var mitt fel" när en påtänd motorcyklist körde på mig och min cykel på en 30-väg. Mitt straff blev 25 tandläkarbesök under en tid på 8 månader. Ont hade jag varje dag, bland annat eftersom behandlingen blev utdragen pga. flera infektioner.

Andra bomben var när jag bröt foten en månad efter att jag blev påkörd. Jag gick i gips i 6 veckor under sommaren och var enligt någon på sjukhuset fädigbehandlad efter det. Det enda som var fel var att foten inte alls hade läkt men det ville inte läkarna se förrän ett år senare, 2008. Att benet var av var tydligen också mitt fel, de påstod att det var en ny fraktur utan att lyssna till fotspecialisten som till och med varit inuti foten och tittat. Straffet jag fick där blev en operation, en infektion och ännu en sommar i gips. Och en sjukskrivning på över 3 månader.  

Jag tar såklart på mig det hela. Det var mitt fel att jag gick på bruten fot, utan behandling, i ett år. Jag tar också på mig dumheterna jag höll på med under året som följde, bland annat att jag gick till vårdcentralen och akuten fem gånger för att jag hade ont. Det var ju verkligen tokigt av mig, dom måste trott att jag var dum i huvudet. Dom måste ha trott att jag varit en älskare av röntgen eftersom jag ville röntga foten. Tyvärr fick jag ju inte uppleva den upphetsande upplevelsen på röntgenbordet eftersom dom nekade mig varje gång jag bad om det.

Hur som helst, jag är skuldfri. Det känns fantastiskt bra men trots det kan jag inte släppa hur man blir behandlad av försäkringsbolag (och läkare som inte kan dra tummen ur arslet och erkänna). Det finns en liten slogan som jag tycker att framsidan på alla foldrar och brochyrer från försäkringsbolag borde prydas med; 
"Överklaga - För att någonsin få rätt i ditt ärende".


Fridens liljor!
Karlsson - Lite rikare, lite lyckligare och mycket mer peppad på livet. 

Att ta vara på det lilla man har i psykosen

Efter att ha blivit felaktigt anklagad för att alltid dra ur tv-kontakten när jag hälsar på hos en tant gick jag vidare. Då tänkte jag att jag skulle gråta mig till sömns samt drömma ännu värre mardrömmar än de jag hade natten som var.
Detta tänk ändrades dock när jag steg in i en lägenhet där det första jag får höra är; "Nejmen OOO så roligt! Är det inte flickan med de vackra ögonen som kommer och hälsar på?"


Nu går jag isäng, tänkte passa på att flyta lite på vågen så att säga.

Laxrosa

Nu börjar det dra iväg! Idag fick jag höra att jag såg ut som en lax i ansiktet.

Tanterna säger att jag är ful.

Ibland får man ju höra ett och annat. Att man är ful, att man är smutsig och att man är alldeles för mager. Tanterna på jobbet slutar aldrig att förvåna. Det är ganska roligt när det händer sådana grejer, till exempel att en tant frågar när jag duschade sist och det minst var 2 veckor sedan hon duschade själv. Sen att hon säger att jag har smutigt hår när hon själv kan steka pannkaka i sitt eget är egentligen bara underbart.

Ja, det jag ville komma fram till var att jag hela natten drömt att folk tycker jag ser förjävlig ut. De bad mig att aldrig gå ut utan smink igen och att jag är tvungen att köpa nya kläder. I drömmen var det inte tanterna som sa det, det var arbetskamrater, mamma och pappa samt alla mina snygga kompisar. 

Jag drömde även att mitt traderakonto blev avstängdt eftersom jag fick en negativ kommentar av killen jag budade hem moppen till Forsman av. Ibland undrar man ju var man får allt ifrån.


Nu är jag ledig 1 dag på 11. Jag ser dock inte den dagen som ledig eftersom den redan är fullpackad av tråkiga och viktiga saker. När jag sedan klättrar mig ur denna jobbpsykos åker jag till Uppsala och förhoppningsvis en vår att tala om.

MVH, Ful-Karlsson


Baki biln min..

Ja, en annan budade just hem en moppe åt Forsgren. Nu vet jag ju då åtminstone EN som kommer knyta fast ett rep bakom bilen min i sommar. Svansa efter lite med friska vindar i håret och sådär.. Grattis Foppa!


Ett morgontest innan personalfest

Ta fram din telefonlista och blunda,
bläddra neråt och låt den personen du stannar på fylla ut dina svar.

Namn: Bella
När fyller han/hon år?: Jag vet inte riktigt.
Vart träffade du han/hon?: Jag minns inte, men det var säkert på någon fest med Ida kanske. Bella bara dök upp!
Hur är han/hon som person?: Väldigt rar och svängig.
Tycker du om honom/henne?: Jajemen, naturligtvis.
Beskriv honom/henne med tre ord: Kreativ, karismatisk och fantastisk.

Namn: Fredrik W
Är ni bra vänner?: Mja, vi pratar inte så ofta men när vi väl gör det är det bra.
Kan du lita på han/hon?: Det kan jag.
Har du kysst han/hon?: Ja, det är min gamla karl.
Hur länge har ni kännt varandra?: Sedan många herrans år tillbaka. Vi skunkade ju innan lunarstorm slog igenom till exempel.
Beskriv honom/henne med tre ord: Har en prydlig frisyr.

Namn: Hedvig
Var träffades ni första gången? På en fest hemma hos Lina. Det är hennes klasskompis.
Är personen viktig för dig? Jag har bara träffat henne några gånger, vi skulle heja på ett lag på brännbollsyran förra året, därför har jag hennes nummer och då var hon viktig.

Namn: Jutti
Hur länge har ni känt varandra?: Vi har kännt varandra sedan urminnes tider nästan.
Har du kysst honom/henne?: Jag tror inte det men man kan aldrig vara riktigt säker.
Kan du berätta hemligheter för personen? ATT jag kan!

Namn: Kay
Är ni släkt?: Nä.
Hur är han/hon till sättet?: Hemskt rolig och trevlig
Känner du honom/henne bra?: Nä, men jag har sovit i hans bil när jag var i Borås. 

Namn: Linas mamma Anita.
Hur gammal?: Jag vet inte riktigt men hon är ju bara ungdomen. Fräsch som en nyponros.
Bor? På Rödäng.
Hatar du personen?: Nä, inte ens en gnutta. Anita, Anita..

Namn: Marcus Falk
Har du kramat henne/honom?: Ja
Har du sett personen full?: Ja, det har jag. Bland annat när han tränade hästen i berget.
Är personen äldre än du?: Nä, han fyller år den 22 april.

Namn: Mikael
Är han/hon vacker?: Jadå! Inte är han då ful.
Minne av personen?: Allt från Hovslagargatan. Till exempel spinkningar.
Har du hennes/hans msn?: Nä, det har jag inte.

Namn: Morfar
Står han/hon nära dig?: Det måste jag pastå!
Har du kramat personen?: Jadå
Har du varit förtjust i honom/henne?: Det har jag ju ha varit. När jag var liten skulle jag gifta mig med honom och flytta till Vällingby av någon anledning.

Namn: Nicklas
This or that:
[   ]Ful | Fin [ x ]
[ x ]Glad | Sur [   ]
[   ]Flicka | Pojke [ x ]
[   ]Vän | kärlek [ x ] Äckel [   ]
[ x ]Tråkig| Rolig [   ]

Namn: Olle
This or that:
[   ] Ingen kommentar | Snygg [ x ]
[   ] Flicka | Pojke [ x ]
[   ] Gammal | Ung [ x ]
[   ] Oskuld | Pippad [ x ]
[ x ] Svensk | Icke svensk [   ]

Vinterkräken

Idag har vi onsdag här i Umeå. Jag har lagt in första snusen under läppen sedan i söndagskväll och därmed avslöjat för er hur illa jag har mått de senaste dagarna. Det är vansinnigt med kräksjuka. Jag brukar drabbas en si så där var femte år om inte mer sällan. Nu kom den naturligtvis när jag hade 6 dagars ledighet från jobbet och massa saker inplanerat.

Sedan i måndags har en målare varit här två timmar varje morgon för att sätta väv på några väggar i min hall. Första dagen låg jag deckad, igår varvade jag med att sitta och ligga och idag lunkade jag mellan lägenheten och tvättstugan i sakta mak. Varje gång han gått  har jag legat i framstupa sidoläge och blundat i en timme. Han måste tro att jag är lite av en looser för naturligtvis sa jag inget om att min lägenget är en smittohärd istället för knarkarkvart.

Nu darrar jag likt ett asplöv. Bäst att plocka ut snusen, lägga mig ner och ta igen mig innan Karåll kommer. Vi ska storhandla och jag ska köpa tapeter. Undra hur många kilo jag gått ner på alla dessa spy och skitattacker de senaste dagarna, jag måste köpa mat. Mycket mat.

Taket i hallen känns skyhögt när de gula väggarna blivit vita!

RSS 2.0