Bruten fot, igen.

Jag skulle ha jobbat delad tur idag men klockan 11 ringde läkaren från i lördags, han den sura, och sa att jag har brutit foten. KUL tänkte jag med en massa utropstecken. "Kom in till akuten så snabbt du kan så ska du få gips" sa han sen.
Läkarn var såklart inte sur idag, han hade tagit sig till jobbet på sin semester enbart för att kolla hur det hade gått för mig (sa han i alla fall, och då tror jag honom för att han var så liten och nervös när jag tvingade honom att röntga mig).

Där satt jag på jobbet i en bil. Med bruten fot, fyra timmars ledighet och sex timmars kvällsjobb att se fram emot.
Akuten, mitt älsklingsställe. Gips, min älsklingsklädsel. Jag tänkte "gips-sula" som förra gången men ortopeden menade bestämt "gipsstövel", en sån som går från tå till knä. Det blev inget jobb ikväll.

Någon lycklig Karlsson? Nä, det såg jag inte till.
Jag måste ha varit deras mest bittra patient sedan i september. 



Känns lite som en bekväm och luftig sommarsandalett.. Öppen tå.


Trashad fot igen

Inatt på Olearys (!) dansgolv stukade jag den brutna foten igen. Läkarn på akuten var kass men en röntgen fick jag tillslut igenom. Varför skulle det vara fel att röntga en fot som skadats tre gånger under ett halvår?

Jag fick i alla fall tre chipspåsar av en springpojke till frukost.


Hadar Kasch bland annat

Fille, Sandra och jag såg Sex and the city-filmen igår. Jag hade ju inte tänkt att gå och se den på grund av att jag för det mesta somnar i biostolen, men eftersom jag inte hade något annat på tapeten hängde jag med. Och höll mig vaken.
Det är svårt att sitta skönt på bio när knäna tar i stolen framför och nackstödet endast håller upp skulderbladen. 

Ja, filmen var bra men inte så toppenbra som jag trodde att den skulle vara med tanke på vad alla sagt. Det var värt priset i alla fall och dessutom kom jag isäng innan halv ett utan ett enda krogkvitto i fickan.

Idag på förmiddagen, när jag låg på gräsmattan och läste "Berts dagbok", var Annika och Micke varit hit och lämnade av Alice. Kattrackarn, alltså. Jag är vakt till imorgon men ska ändå ut och röja på stan ikväll.
Pontiac, kvinnor och öl blir kvällens refräng.





Såg just att Hadar Kasch lagt upp några nya låtar på Myspace. Eftersom jag tycker att dom är förjävla bra så tycker jag också att du ska tycka det. Lyssna här! http://www.myspace.com/hadarkasch

Att bju ut sä..

Det som siktades i kikarn blev inte av och på ett sätt är det väl lika bra, tänker jag. Det blir till att åka Pontiac med några brudar och en man istället. Jag ska sitta i en bil och bli hög på avgaser. Jag ska på Scharinskas bartöming också, eller hur morsan? 

Idag har jag gått med öppen gylf i två veckor. En vecka av dessa var när jag var på Hultsfred och den andra var första veckan på mitt sommarjobb. På fredag är det den 27:e och då har minsann Karlsson fläkt ut sig färdigt för i år. Tacka för det.

Fesk

Gäddan där uppe, visst är den fin?
Det tycker jag, men jag ger också upp. Det var kul en stund men nu när allt jävlas går jag ut i köket och lagar mig en linssoppa till middag istället. Kanske kommer Lina förbi och förhoppningsvis Lena också. Den sistnämnde har inte svarat på inbjudan. Hon är väl så upptagen med att fixa det hon har i kikarn.
Det är spännande. Kanske blir jag involverad, kanske inte..


Raggartjänsten

Ibland är det oemotståndligt att gå till jobbet. Ibland inte. Idag var det inte kul att stiga upp 6 men det var däremot gött med några små tupplurer på betald arbetstid. Två timmar på förmiddan, en timmes lunchrast och två timmars vila på eftermiddan. Räkna ihop det och dra bort från mitt pass på 9,5 timmar. Vad får ni kvar? Jo, en sjuhejsans massa egenmys och några raggningsrepliker direkt hämtade från nittiotalet, skulle jag tro..


Tre dagars knullrufs

Midsommarn blev trevlig trots allt. Några öl, lite folk och dålig musik fick jag uppleva. Nu sitter jag på jobbet och luktar lika illa som igår. Festklädd och ovårdad. En arbetskollega sa just:
"Ja, nu ser jag att lockarna (permanenten) i ditt hår har börjat fara ur"
"Jojo, tänkte jag. Du skulle bara veta. Efter en dans runt stången kan jag tvätta dina kastruller med min frisyr". Sen gick jag och kände mig fräsch likt en nyponros.

Jag bara älskar att jobba helg!

Idag är det storfest på Farmen.
Det är storfest i Klint med brudarna och det är god mat och dryck i stugan hos mor och far.
Och här sitter jag med smutsiga strumpor. Illaluktande armsvett och ful frisyr. Jag ska jobba imorgon men tänkte ändå unna mig en lugn kväll med kubb och bastu på Mariedal. Innan klockan 1 ska jag vara på väg hem, tänker jag.
Tänk ändå om det kunde bli lite dans runt stången.


Hultsfreds Stureplan

Såg att det här var sparat och inte publicerat. Jag gör det nu istället så ni kan sluta tjata, GAM-JÄVLAR!


17/6-08
Jag drar en snabb sammanfattning av de senaste 8 dagarna:

Måndag: Packar och hoppar på tåget med Lena, Richard och Ekkö. Lyssnade till gubbskämt som flödade ur en gubbkäft.
 
Tisdag: Kom fram till Sthlm strax efter 8, la benen på ryggen och sprang upp till Cityterminalen för att göra ett försök på den tidiga bussen som gick 8.15. Vi hann dit men bussen var full. Väntade till 14.15 och åkte till Västervik. En bussig morsa hämtade oss och körde till Hultsfred. Anlände till Stureplan. Stekarfest.

Onsdag: Fest.

Torsdag: Fest.

Fredag: Champagnefest.
Lördag: Stureplansdisco. Somnade halv sex..

Söndag: Stex upp halv nio.. Jag och Lena började fundera lite på hur vi skulle ta oss till Umeå igen. Städade funktionärscampingen mellan 12 och 17 men fick sluta 16 eftersom Lena hittat en snubbe som skulle köra bil till Stockholm. Han hade GPS så vi fick skjuts till dörren. Lena hoppade av hos Elin och jag åkte vidare till Östermalm, Ante och Fanny. Gratis bilfärd, trevlig snubbe och skakningar likt en kropp som levt lite för länge.

Måndag: Vaknade i Ante och Fannys soffa som man nu borde kunna vrida ur om man är sugen på lite fest. Jag var dyngsur, tog en dusch och gick med EE in till Centralen. Där träffade jag dårarna Rebecka och Elvira. Vi åt mat, skakade, drack kaffe och snackade dynga med spanjorskan som är i hemlandet alldeles för sällan. Rebecka drog och jag gjorde ett tappert försök att ringa någon att hänga med tills nattåget skulle gå. Fredrik skulle komma men då blev det trafikkaos. Åt en pizzaslice och mådde förjävligt. Mötte Ante en kvart.
Hoppade på nattåget kl 20. Satte mig i sittvagnen bredvid en skrytsam kille från Luger och blev haffad av en konduktör. Gratis resa Stockholm-Umeå

Tisdag: Vaknade 8 av att tåget stod stilla. Tåget var försenat och stod någon kilometer från Umeå. Två timmar senare blev beordrade att stiga ur och vandra längst rälsen till en av Umeås mest välanvända lokalbussar. Detta för att få skjuts till stan. 100 knyck på en rapplig grusväg. Mådde inte så fräscht.

Hemma. Snodde en tvättid av en granne och tog just upp en bit lax ur frysen. Klockan 17 ska jag vara i sängen för att sova ut. Imorgon börjar livet. 100% med kvinnorna på jobbet. YES!

Lyxförpackning

Ja, man skulle kunna säga att jag är lite trött idag. Sov i en soffa på Östermalm inatt och vaknade av att jag badade i mitt eget svett. Mysigt tänkte jag och vandrade in till centralen för att möta Räkan. Hon är en sjysst brud i lyxförpackning.


Linda Rosing skrev

Linda Rosing skrev:

"Nu ska jag be min dotter ta bort mitt nagellack på
mina fötter. Eftersom jag har gelenaglar så måste jag
få hjälp att ta bort det. Annars lossnar dom."
 


(SKRATT, SKRATT, SKRATT, tänker jag)

Mannen med stor ställning

Det här ärofta en jobb-blogg, skulle man kunna säga.
För några månader sedan berättade en jobbtant för mig att han jag kommer att gifta mig med är en tjock man. Bred bak och små fötter har han. När mannen kommer hem från jobbet dansar han in genom dörren och sätter sig i fotöljen för att skratta så gott att magen guppar. Han klappar sig alltid på magen. 

Igår fick jag veta en ny detalj från hobby-spådamen. Hon tänkte efter ett tag och tittade mig djupt i ögonen.
- Ja, och du ska bara veta.. Han har stor ställning också. Så stor att den hänger utanför när ni är uppklädda på dans. Men snäll och glad, det kommer han alltid att vara.

Jag undrar när jag ska träffa den här mannen, han låter ju onekligen väldigt intressant.




På måndag sätter vi oss på tåget till Hultsfred.
Solkurvor på järnväg hit och solkurvor på järnväg dit.


Ta i så du spräcks

Snart måste jag ta upp lite saker med chefen, bland annat lönesänkningen som drabbat mig. Annat jag ska ta upp är varför dom ska måsta göra livet surt för vikariejävlarna under sommaren. Delade turer mitt i veckan är inte OK. Delade turer på helger är inte heller OK men är helgen redan förpestad är det ju lika bra att göra det ordentligt.

Vi ses imorgon arbetskollegor! Vi ses på sommarlunchen som jag själv blev tvungen att bjuda in mig på!
Mmm, det ska bli så gott, så gott.

Döda ledig tid

Ja, som jag hårt och länge har sagt så är jag ju en jävel på att snoka. "Det vi vill ha rätt på tar vi rätt på", lite som att läsa "Se och hör" fast i mindre omfattning. Om E, F och G-kändisar osv.

Nu i väntan på att arbetspasset ska börja klockan fyra läser jag bland annat Linda Rosing, Natacha Peyre och Blondinbellas blogg. Den senaste var mest spännande eftersom det gick upp för mig att hennes nyvarande pojkvän är en gammal klasskompis till mig. Undra hur ofta ämnet Etnologi kommer upp på tapeten under deras mysiga middagar i innerstan..

RSS 2.0